REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV televizijos laidoje ketvirtadienį interviu su garsiąja Oprah Winfrey dviračių sporto žvaigždė Lance‘as Armstrongas visam pasauliui prisipažino vartojęs dopingą, tačiau visos istorijos viešai neatskleidė. Taip tvirtina Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) prezidentas John Fahey, rašo „Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot WADA vadovo, L. Armstrongas tikina dopingą paskutinį kartą vartojęs 2005 metais, o sugrįžęs į didįjį sportą 2009 metais buvo „švarus“. J. Fahey sako, kad cheminė analizė rodo ką kita.

REKLAMA

„WADA turi dviratininko kraujo mėginių, kurių rezultatai prieštaringi. Galima užtikrintai sakyti, kad po 2005 metų jis taip pat vartojo draudžiamas medžiagas“, - teigė funkcionierius. L. Armstrongas 2005 metais atsisveikino su sportu, kai jau buvo laimėjęs septynis „Tour de France“ titulus ir 2000 metų Sidnėjaus olimpiados bronzą. Po keturių metų amerikietis grįžo ir dar dvejus metus varžėsi aukščiausiu lygiu.

2012 metų birželį JAV Antidopingo agentūra pradėjo tyrimą, kurio rezultatai buvo lemiami L. Armstrongo karjerai – iš jo atimti visi titulai ir pritaikyta diskvalifikacija iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų