REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palestiniečių savivalda, negaunanti išmokų iš Izraelio, sulaukė Saudo Arabijos paramos. Rijadas pervedė Ramalai šimtą milijonų dolerių, praneša agentūra AFP, remdamasi palestiniečių žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Saudo Arabijos finansų ministras Ibrahimas ben Abdelazizas al Asafas (Ibrahim ben Abdelasis al-Assaf) paskambino Palestinos prezidentui Mahmudui Abasui (Mahmoud Abbas) ir informavo jį apie atitinkamą karaliaus Abdalos (Abdallah) sprendimą. M. Abasas padėkojo už paramą ir pabrėžė, kad ji gauta ypač svarbiu momentu, "nes palestiniečių biudžetas dėl Izraelio vykdomos išmokų blokados patiria didžiulį deficitą".

REKLAMA

Izraelis, reaguodamas į palestiniečių statuso Jungtinėse Tautose (JT) pakeitimą, sustabdė pajamų už mokesčius ir muitus pervedimą Palestinai. Be kita ko, blokuotas gruodį numatytas 122 mln. dolerių išmokėjimas.

Izraelis renka mokesčius Palestinos savivaldos vardu. Šios lėšos sudaro didelę palestiniečių biudžeto dalį ir yra būtinos dešimčių tūkstančių valstybės tarnautojų atlyginimams išmokėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų