REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kriminalinio autoriteto“ Senio Chasano (Uslano Usojano) žmogžudystė gali būti susieta su kurdžių sušaudymu Paryžiuje, kurių metu žuvo kurdų separatistų lyderė  Sakine Cansiz ir dar dvi judėjimo dalyvės. Tokias įžvalgas pateikia „Corriere della Sera“ laikraščio apžvalgininkas. Jis praneša, kad U.Usojanas, gimęs Tbilisyje, o pagal tautybę – kurdas-jezidas, galimai tiekė ginklus Turkijos kurdų separatistams. Teigiama, kad jis bendradarbiavo su Turkijos Kurdistano darbo partija (KDP), kurios viena iš įkūrėjų buvo nušauta anksčiau Paryžiuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu KDP prireikdavo „kalašnikovų“ ar minosvaidžių, jie galėjo į jį kreiptis... Jis išpildydavo jų prašymus“, - rašoma straipsnyje.

REKLAMA

Straipsnio autorius Guido Olimpio mano, kad jeigu U. Usojanas išties palaikė kurdus ir teikė jiems ginklus, tai galima kalbėti apie jau antrą išpuolį prieš žmones susijusius su „kurdų idėja“. G. Olimpio primena, kad žmogžudystės prasidėjo praėjus tik kelioms savaitėms po atsinaujinusių KDP ir Turkijos valdžios derybų.

Žiauri ir mįslinga žmogžudystė galėjo būti įvykdyta, kad sutrukdyti taikioms deryboms. Mafijos šulo likvidavimas – tai dar vienas signalas, kad derybų metu gali būti žaidžiami nešvarūs užkulisiniai žaidimai“, - teigia autorius, nurodydamas, kad „primygtinai teigti kol kas dar anksti“.

Kurdų žiniasklaidos priemonės U. Usojaną vadina „kurdų autoritetu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų