REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos aviacijos saugos agentūra (EASA) pristabdė „Boeing 787 Dreamliner“ lėktuvų skrydžius po kelių incidentų, užfiksuotų šių metų pradžioje. Apie tai informuoja „Associated Press“, nenurodydama šios informacijos šaltinio.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau sausio 17 d. analogišką draudimą paskelbė JAV federalinė aviacijos administracija (FAA). Jos rekomendacijomis, savo „Dreamliner“ lėktuvų naudojimą laikinai sustabdė Indijos ir Čilės aviacijos kompanijos. Išvakarėse „Dreamliner“ skrydžių laikinai atsisakė Japonijos aviacijos bendrovės.

REKLAMA

Pasak "Reuters", dabar vienintelė Europos aviacijos bendrovė, naudojanti „Dreamliner“ lėktuvus, yra Lenkijos LOT. Kompanija pirmoji Europoje sulaukė šių lėktuvų; pirmasis iš jos aštuonių užsakytų „Dreamliner“ buvo pristatytas į Varšuvą 2012 m. lapkričio viduryje.

Per pastarąją savaitę „Dreamliner“ skrydžius sutrikdė gaisras elektroninėje sistemoje, stabdžių gedimai ir degalų nuotėkis. JAV priežiūros tarnybos nuo sausio 11 dienos pradėjo tikrinti lėktuvų konstrukciją ir gamybą. Po kelių dienų FAA pareikalavo, kad „Dreamliner“ lėktuvus naudojančios aviacijos kompanijos patvirtintų saugų akumuliatorių darbą, taip pat paragino ir kitas šalis imtis analogiškų priemonių.

Kaip ketvirtadienį pranešė viena Japonijos kompanija, gaminusi akumuliatorius visiems "All Nippon"Airways" kompanijos naudojamiems „Dreamliner“ lėktuvams, akumuliatorių patikrinimas gali trukti iki kelių savaičių. "All Nippon"Airways" buvo pirmoji pasaulyje „Dreamliner“ lėktuvų užsakovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų