REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Premjeras Andrius Kubilius, vertindamas daugiabučių namų renovacijos perspektyvas, džiaugiasi, jog socialdemokratai įgyvendina konservatorių paruoštą ir pateiktą įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

"Valdančioji koalicija siūlė revoliuciją renovacijos reikaluose, tačiau jos įgyvendinimui pasirinko dar mūsų Vyriausybės paruoštą ir pateiktą įstatymą. Džiugu, kad socialdemokratai įgyvendina konservatorių programines nuostatas. Sveikinu!", - ketvirtadienį savo socialinio tinklalapio "Facebook" paskyroje pasirašė jis.

REKLAMA

ELTA primena, jog dabartinis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, kalbėdamas apie kelią besiskinančią renovacijos programą, pažymi, jog, ją patvirtinus, per šiuos metus būtų galima pradėti renovuoti 600-700 gyvenamųjų namų.

Ministro Pirmininko teigimu, renovacijos programa Strateginio planavimo komiteto posėdyje bus pristatyta vasario 14 d.

"Joje bus aiškiai numatyta, kokie bus taikomi modeliai - ir tas, kuris buvo taikytas anksčiau, ir naujai sukurtas, kuris neįpareigos žmonių eiti į komercinius bankus ir imti paskolas", - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius atskleidė turįs informaciją iš trijų savivaldybių, kurios pirmos atrinks gyvenamuosius namus renovacijai. Jos pirmumo teisę suteiks tiems būstams, kurie energetiniu požiūriu yra netaupiausi.

Premjeras taip pat teigė manantis, jog, sutvarkius visas teisines procedūras, naujasis renovacijos modelis galėtų pradėti veikti trečiąjį šių metų ketvirtį, o per metus būtų renovuota 600-700 gyvenamųjų namų.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis linkęs šį skaičių kiek sumažinti - iki 500 gyvenamųjų namų. Paklaustas, kada, patvirtinimo atveju, naujai siūlomas modelis greta senojo galėtų pradėti veikti, jis spėjo, jog 2013 m. pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis, papildydamas Premjero komentarą, aiškino, jog ankstesnės Vyriausybės sukurtas modelis veiks ir toliau, nes gyventojų dalyvavimas renovacijos programoje yra skatintinas, tačiau siūlomoje schemoje Vyriausybė per Aplinkos ministerijos įsteigtą agentūrą visą procesą planuos ir koordinuos.

"Šita schema, kuri dabar veikia, veiks ir toliau. Mes netgi registruojame ir pritariame įstatymų pakeitimams, kurie lengvintų tos schemos darbą. Jos esmė tokia, kad patys žmonės inicijuoja procesą, o valstybė jiems, kiek gali, padeda. Ir tai yra gerai (...). Mes vasario 14 d. siūlysime ir pristatysime kitą modelį, kuris veiks greta. Jo esmė tokia, kad Vyriausybė per Aplinkos ministerijos įsteigtą agentūrą ir planuos, ir koordinuos, ir atskirais atvejais dalyvaus renovacijos proceso organizavime", - aiškino aplinkos ministras.

REKLAMA

Paklaustas, ar nemato šioje schemoje piktnaudžiavimo galimybės, kuomet gyventojams bus neaišku, per kiek metų reikės išsimokėti už atliktą renovaciją, V. Mazuronis prisipažino ją matąs, tačiau žada įvesiantis tam tikrus saugiklius.

"Matau tokią galimybę. Mes tikrai sudėsime saugiklius. Tiek parengtas renovacijos darbų planas, tiek sąmatos, turės būti suderintas su gyventojais ir be jų sutikimo ir apsisprendimo neturės būti daromi", - reziumavo V. Mazuronis.

Eltos korespondentė Diana Garmašaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų