REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos doktorantai ir jauni mokslininkai kviečiami stažuotis Šveicarijos mokslo ir studijų institucijose. Į Lietuvos mokslo jaunimą per penkerius metus iš viso planuojama investuoti beveik 9 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Stipendijas stažuotėms gali gauti visų mokslo sričių jaunieji tyrėjai - Lietuvos mokslo ir studijų institucijų doktorantai bei jauni mokslininkai, turintys daktaro laipsnį. Jauni mokslo daktarai Šveicarijoje gali stažuotis nuo pusės iki pusantrų metų, doktorantai - iki dvejų metų. Laimėjus konkursą taip pat skiriamas finansavimas stažuotojų ir jų vadovų kelionėms ir dalyvavimui mokslo renginiuose.

REKLAMA

Šveicarijos stipendijų fondas kviečia teikti paraiškas stažuotėms pagal naujų Europos Sąjungos valstybių narių ir Šveicarijos tyrėjų mainų programą. Paraiškas galima teikti iki 2013 m. balandžio 1 d.

Per trejus stipendijų programos įgyvendinimo metus stažuotėms jau paskirta daugiau nei 4 mln. litų. Galimybę stažuotis Šveicarijoje gavo 19 jaunųjų Lietuvos mokslininkų: 10 doktorantų ir 9 mokslų daktarai, dvylika iš jų - fizinių ir biotechnologijos mokslų, septyni - socialinių ir humanitarinių mokslų atstovai. Dažniausiai jaunieji tyrėjai stažuotėms renkasi Ciuricho ir Ženevos universitetus.

REKLAMA
REKLAMA

Šveicarijoje jau stažavosi arba šiuo metu stažuojasi septyni jauni tyrėjai iš Vilniaus universiteto, trys iš Kauno technologijos universiteto, po du - iš Mykolo Romerio, Lietuvos sveikatos mokslų ir Vytauto Didžiojo universitetų, po vieną - iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Fizinių ir technologijos mokslų centro ir Inovatyvios medicinos centro.

Lietuvos jaunųjų tyrėjų stažuotės Šveicarijoje – tai dalis plačios Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos, kuria siekiama mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus išsiplėtusioje Europos Sąjungoje. Lietuvos mokslo tarybos duomenimis, šiam tikslui per penkerius metus Lietuvai skiriama iš viso apie 200 mln. litų, tai yra apie 40 mln. litų kasmet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų