REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys kol kas nėra apsisprendęs, ar palaikytų Seimo narę Neringą Venckienę, jei būtų sprendžiama dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo, nes nori pirmiausia išgirsti laikinosios tyrimo komisijos išvadas ir pačios parlamentarės pasiaiškinimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš neskubu asmeniškai priimti sau sprendimo. O ir frakcija šį klausimą svarstys dar ne kartą ir tik tada bus priimami sprendimai. Dabar man atsakyti būtų sunku ir būtų neteisinga. Išankstinės nuomonės susidarymas žmogų apriboja. (...) Reikia pažiūrėti, ką pristatys ir pati N. Venckienė, nes aš nežinau galutinės jos pozicijos, paaiškinimų dėl situacijos. Aš noriu juos išgirsti kaip žmogus, kaip parlamentaras ir tik tada priimti sprendimus“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė politikas.

REKLAMA

ELTA primena, kad Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri spręs, ar leisti Seimo narę N. Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

Komisijoje dirbs 13 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių parlamentarų. Komisijai vadovaus socialdemokratas Vytautas Saulis, jo pavaduotoju tapo „tvarkietis“ Petras Gražulis.

Seimas pavedė savo sudarytai komisijai tyrimą atlikti iki šių metų kovo 25 d.

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį iš Seimo tribūnos paprašė parlamento panaikinti Seimo narės N. Venckienės teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras paprašė sutikimo leisti patraukti Seimo narę baudžiamojon atsakomybėn, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

D. Valys išdėstė parlamentarams ikiteisminių tyrimų metu gautus duomenis apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Pasak jo, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti vaiką jo motinai, 2012 metų gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą; piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką; panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„N. Venckienė, priešindamasi vaiko paėmimui, vaiko akivaizdoje tyčia ne mažiau kaip penkis kartus spyrė nukentėjusiajai L. Stankūnaitei į pilvą ir kojas, taip padarė nežymų sveikatos sutrikdymą ir traumavo mergaitę“, – sakė D. Valys.

Kalbėdama su žurnalistais N. Venckienė kategoriškai paneigė šiuos jai metamus kaltinimus, tvirtindama, kad „viso to nebuvo“.

Parlamentarė tvirtino, kad prašys laikinosios tyrimo komisijos posėdyje parodyti gegužės 17 d. Garliavos įvykių vaizdo įrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų