REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Detroito automobilių parodoje italų „Fiat“ ir amerikiečių „Chrysler“ vadovas Sergio Marchionne užsiminė, kad netolimoje ateityje šios komponijos susijungs į vieną. S. Marchionne žodžius patvirtino ir leidinys „The Economic Time“.

REKLAMA
REKLAMA

„Galutiniame rezultate tai bus viena automobilių kompanija“ – sakė S. Marchionne. Tai buvo atsakymas į klausimą, ar „Fiat“ ruošiasi įsigyti likusias (41,5 proc) „Chrysler“ akcijas.

REKLAMA

Šiuo metu likę 41,5 porc. „Chrysler“ akcijų priklauso JAV automobilių pramonės darbuotojų profesinių sąjungų jungtiniam pensijiniam fondui (UAW - United Auto Workers Medical Benefits Trust).

„Profesinių sąjungų pozicija dėl akcijų man aiški, „UAW“ nėra ilgalaikis žaidėjas – viskas ko jiems reikia, tai daugiau pinigų“ – Detroite sakė S. Marchionne.

„Chrysler Group LLC“ buvo suformuota po to, kai „Fiat“ 2009 m. birželio 10 d. užbaigė „Chrysler“ aktyvų supirkimo sandorį. 2011 m. balandį Italijos gamintoja susitarė su „Chrysler“ dėl savo turimos JAV kompanijos dalies didinimo nuo 30 iki 46 proc., o liepą „Fiat“ išpirko iš Kanados ir JAV valdžios 7,5 proc. „Chrysler“ grupės akcijų, taip padidindama savo turimą automobilių gamintojos dalį iki 53,5 proc.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų