REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tokie vaizdai priverstų krūptelėti net mažiausius gyvūnų mylėtojus – po sunkvežimio avarijos Kinijoje rasta daugiau nei 1000 alkanų ir sužeistų kačių sulankstytuose narvuose, rašo „Mail Online“.

REKLAMA
REKLAMA

Katės gabentos į Guangdongo restoranus, kur jos turėjo virsti pietų patiekalais. Jas išgelbėjo sunkvežimio avarija, po kurios vietiniai gyventojai pasirūpino vargšais gyvūnėliais – davė maisto, vandens, pieno. Katės buvo perduotos Changsha nedidelių gyvūnų apsaugos asociacijos žinion.

REKLAMA

Kinijoje 25 katės patalpinamos į dviejų pėdų pločio ir trijų pėdų ilgio medines dėžes, kur prabūna net iki dviejų mėnesių, kol nugabenamos į paskirities vietą. Daugelis iš jų neišgyvena. Toks žiaurumas, neįsivaizduojamas Vakarų pasaulio šalyse, dažnas reiškinys Kinijoje, kur per metus užmušama apie 4 mln. kačių.

Gyvūnai paprastai parduodami restoranų savininkams. Kaina – už vieną maždaug pusę kilogramo – kiek daugiau nei 4 litai. Kaina bus mažesnė, jei parduodama urmu. Katės maitinamos kartą per dieną ryžių ir gyvūnų ėdalo mišiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Katės gaudomos provincijose ir auginamos kaimiečių. Tai jiems – papildomas pajamų šaltinis. Katės laikomos viduje aprištos ilgais nailoniniais siūlais aplink kaklą. Valgyti mažus kačiukus – blogas ženklas Kinijoje, todėl laukiama, kol gyvūnėliai bus 12 mėnesių ir daugiau. Tuomet parduodami tiesiogiai turguje arba tarpininkams.

Parduotos katės dažniausiai būna uždaromos ankštuose narvuose ir kenčia keletą dienų iki „egzekucijos“ restoranuose. Kiekvieną vakarą jos išimamos iš narvų ir rodomos klientams, kad šie pasirinktų savo būsimam patiekalui. Tuomet virėjas tiesiog perpjauna gerklę gyvūnėliui ir ji ruošia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Azijos gyvūnų fondas teigia, kad plintantis kačių valgymas susijęs su ekonomikos augimu Guangdonge, labiausiai klestinčia provincija Kinijoje.

Žmonės turi daugiau pinigų kišenėse, todėl gali leisti sau nusipirkti vadinamuosius vadinamus delikatesus, - teigia vienas iš fondo atstovų. – Patiekalai iš kačių populiaresni šalies pietryčiuose, tačiau jų galima aptikti visoje Kinijoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų