REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos ekonomika 2012 m. augo 0,7 proc., t. y. daug lėčiau nei ankstesniais metais, kai buvo pasiektas 3 proc. augimas, rodo preliminarūs statistikos duomenys. Apie tai praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad ketvirtajame ketvirtyje ekonomika susitraukė.

"2012 m. įrodė, kad Vokietijos ekonomika yra atspari sunkioms ekonominėms sąlygoms ir gali atlaikyti recesiją Europoje", - sakė Vokietijos federalinio statistikos biuro atstovai.

REKLAMA

Tuo tarpu kai kurie analitikai mano, kad Vokietijos ekonomika greitai patirs recesiją.

Vokietijos federalinio statistikos biuro atstovai pažymėjo, kad ekonomikos aktyvumas "žymiai nukrito" antroje metų pusėje, ypač paskutinį metų ketvirtį.

"Visų metų duomenys rodo, kad ketvirtąjį metų ketvirtį ekonomika susitraukė apie 0,5 procentinio punkto", - sakė vyriausiasis departamento specialistas Norbertas Rėtas (Norbert Raeth).

Praėjusį mėnesį Vokietijos centrinis bankas "Bundesbank" sumažino ekonomikos augimo prognozes šiems metams iki 0,4 proc. ir perspėjo, kad ekonomika galėjo susitraukti per tris paskutinius 2012 m. mėnesius. Smukimas prognozuojamas ir pirmąjį 2013 m. ketvirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Visa euro zonos ekonomika patyrė nuosmukį tiek trečiąjį, tiek ir ketvirtąjį praėjusių metų ketvirčius.

Kalbant apie visus 2012 metus, Vokietijos užsienio prekyba buvo "labai aktyvi", eksportas siekė iki 4,1 proc., palyginti su 2011 m., importas padidėjo 2,3 proc. Teigiamas prekybos balansas ir vėl buvo "pagrindinė varomoji ekonomikos augimo jėga Vokietijoje".

Vokietijos namų ūkio išlaidos pakilo 0,8 proc., o valstybės išlaidos padidėjo 1 proc. Tuo tarpu paslaugų sektorius išsiplėtė, o pramonės ir statybos sektoriai susitraukė.

Vokietijos federalinis statistikos biuras oficialius ketvirtojo ketvirčio duomenis pateiks vasario 14 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų