REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimosi į Seimą su prašymu panaikinti buvusios teisėjos, o dabar jau Seimo narės Neringos Venckienės teisinį imunitetą, pati politikė teigia nustebusi dėl naujų aplinkybių, kurias įvardijo jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš jau ne pirmą kartą dėl to išklausiau Dariaus Valio pareiškimą, bet dar norėčiau pasakyti, kad generalinis prokuroras visiems meluoja. Jei atidžiai sekėte, tai atsiranda naujos aplinkybės – pasirodo, aš dar ir Stankūnaitę (Laimutę Stankūnaitę – Balsas.lt) spardžiau“, - stebėjosi ji.

REKLAMA

Pasak N. Venckienės, prokurorui reikėjo kartu su pareiškimu į Seimą atsinešti vaizdo įrašą, kuriame būtų matyti, kaip buvo vykdomas teismo sprendimas.

„Tai, ką aš pasakoju, yra tikra tiesa, ir apie antklodę, mestą mergaitei ant galvos, ir apie tai, kad man buvo išlaužta ranka, kad mergaitė buvo prievarta ištempta, matėme, kaip ji atrodė lauke ir koks jos buvo veidas“, – kaip visada kartojosi N. Venckienė.  

Buvusi teisėja ir vėl priminė, kad mergaitės jau aštuonis mėnesius niekas nėra matęs.

„Jeigu teismo sprendimas buvo įvykdytas teisėtai, tegul parodo tą vaizdo įrašą ir uždengia mergaitės veidą. Ne mergaitės veidas yra priežastis, o priežastis yra tai, kad nuslėptų nusikaltimus, kuriuos padarė kiti asmenys“, – tikino ji.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar mano, kad bus suimta, jei jai bus atimta teisinė neliečiamybė, N. Venckienė tikino, kad jai šiame gyvenime jau niekas nebaisu. „Aš mačiau brolį lavoninėje, atpažinau jį užmuštą, nužudytą, aš mačiau, kaip mergaitė buvo prievarta ištempta, todėl tai, kas vyksta šiuo metu, yra smulkmenos“, – atvirai prisipažino ji. „Aš prašysiu, kad išreikalautų vaizdo įrašą ir kad visi galėtų su tuo vaizdo įrašu susipažinti, o tada spręsti, ar man naikinti, ar ne“, – vylėsi ji.

N. Venckienė patikino, kad jokių frakcijų nėra prašiusi palaikymo ir kad bulvarinėje spaudoje pasirodžiusi informacija apie tai, kad jos „Drąsos kelio“ frakcijos nariai agituoja už ją, yra netiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man paramos nereikia, šioje situacijoje svarbiausia yra sąžinė ir teisybės paieškos, nieko nereikia, tegul generalinis prokuroras D. Valys atneša vaizdo įrašą ir kai tą vaizdo įrašą pamatys visi Seimo nariai, tegul jie balsuoja pagal savo sąžinę“, – sakė ji.

Taip pat ji informavo, kad nuo „Drąsos kelio“ frakcijos laikinojoje komisijos dėl neliečiamybės panaikinimo dirbs profesorius Povilas Gilys.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų