REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Garsus sporto mecenatas Antanas Guoga metė visus darbus Australijoje ir antradienį popiet jau stovėjo Vilniaus oro uoste. „Grįžau pažiūrėti, kas čia darosi Lietuvoje, labai prastos nuotaikos. Mindaugas Balčiūnas suimtas“, – kalbėjo susirūpinęs buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks žmogus, prisidėjęs organizuojant geriausią Europos krepšinio čempionatą, garsinantis Lietuvą, suimtas ir laikomas kalėjime. Aš šokiruotas. Aš jį laikau šalies patriotu, tarnaujančiu Lietuvai, ir man keista“, – apie Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną kalbėjo A. Guoga.

REKLAMA

– Ką ketinate daryti? – paklausėme A. Guogą.

– Stengsiuosi sužinoti daugiau detalių, kodėl taip yra. Kažkokios įtakos negaliu padaryti, bet čia yra viešas interesas. Nesuprantu, kodėl jis negalėjo būti paleistas po dviejų parų. Bylos nežinau, noriu tikėti teisėsauga.

Esu turėjęs daug reikalų su Mindaugu ir visi rėmėjai turi gana artimus santykius. Tikiu, kad jis geras, doras žmogus ir pavyzdys visam Lietuvos jaunimui. Aukštas pareigas jis Vudsterio universitete Anglijoje, mane įtraukė, kitus ir daro visus geresniais žmonėmis. Darysiu, ką galiu, kad padėčiau jam ir jo šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

– Bet nelabai ką galite padaryti?

– Be abejo. Galiu nuvažiuoti pas jo žmoną, padėti, morališkai palaikyti. Spaudimo prokuratūrai negaliu daryti. Džiaugiuosi, kad generalinė prokuratūra pažiūrės bylą ir greitai išspręs. Koks bus sprendimas, tokį priimsime. Toks akmuo įmestas. Toks žmogus svarbus ne tik Lietuvai, bet Europai ir visam pasauliui. Krepšinis čia yra sporto šaka numeris vienas.

– Jūsų santykiai su Mindaugu tik darbiniai?

– Ir darbiniai, ir artimesni. Jis toks žmogus – atviras, atsako už savo veiksmus. Neturėčiau nė menkiausio įtarimo, kad jis norėtų sau asmeniškai naudos. Niekada taip nebuvo. Visuomet pirmoje vietoje Lietuva, jaunimas, mokslas. Man šokas, kad toks žmogus gali anksti ryte būti išvežtas, įkalintas 51 valandą, o paskui suėmimas pratęstas. Man prasilenkia su logika. Europos čempionatas labai sudėtingas ir buvo didelė atsakomybė – viskas po mikroskopu. Kaip jis dabar galėtų trukdyti bylai? Visi kompiuteriai paimti iš federacijos, tyrimas atliktas per du metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Teisėsauga dar nesikreipė į jus norėdama apklausti?

– Kol kas ne, bet kuo galiu, tuo padėsiu. Nežinau nieko apie tuos dalykus Panevėžyje.

– Esate nepatenkintas tuo, kaip su juo elgiamasi?

– Per anksti sakyti, kaltas jis ar ne. Gerai, kad vyksta tyrimas, bet kai jis nelaisvėje, žmogus, kuris garsina Lietuvą pasaulyje ir atstovauja krepšiniui... Tai mane piktina. Nežinau visų kaltinimų, o viešai ir nebuvo pasakyta.

– Liksite Lietuvoje, kol kas nors paaiškės?

– Taip. Svarbiausia, kad būtų sąžininga ir teisinga. Turime visi dėl to kovoti.

Priminsime, kad sausio 9 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas leido 20 dienų suimti korupcija įtariamą LKF generalinį sekretorių M. Balčiūną. Prokurorai prašė jam skirti dviejų mėnesių suėmimą.

REKLAMA

Kartu su M. Balčiūnu buvo sulaikytas Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė. Jiems skirtas suėmimas vienam mėnesiui.

Prokurorai įtaria, esą prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą buvo parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

Tarptautinės krepšinio federacijos padalinys Europoje (FIBA Europe) išreiškė susirūpinimą, o Lietuvos krepšinio federacija paskelbė esanti šokiruota dėl arešto ir mestų kaltinimų.

TAIP SKAITYKITE:

A. Sabonis įsiutęs: M. Balčiūnas sulaikytas kaip koks nusikaltėlis, pardavinėjęs narkotikus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų