REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai skirs baudas pastatų administratoriams, kurie laiku nepašalino nuo namo stogų varveklių ir susikaupusio sniego, dėl ko gruodžio 25 – sausio 4 dienomis krentant ledo luitams ir tirpstančiam sniegui, buvo apgadinti net 25 automobiliai ir sužalotas vienas žmogus. Daugiausiai atvejų užfiksuota Senamiestyje ir Naujamiestyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė dar gruodžio pradžioje paragino namo bendrijas ir pastatų administratorius skirti didesnį dėmesį pastatų priežiūrai žiemai. Pastato prižiūrėtojai privalo stebėti, kad nesikauptų sniegas ir ledas ant pastatų stogų ar išorinių durų stogelių, prie švieslangių, sienų, langų. Jeigu susiformuoja varvekliai ir susikaupia per daug sniego, pastatų naudotojai privalo kuo skubiau pašalinti nuo pastatų susikaupusį sniegą ir nuo stogų nudaužyti varveklius. Atliekant šiuos darbus, pastatas turi būti aptvertas.

REKLAMA

Žiemos sezono metu dėl ant statinių stogų susikaupusio sniego, o atšilus orams dėl susidariusio ledo padidėja ir laikančiųjų konstrukcijų apkrovos. Dėl šios priežasties padidėja pastatų griūčių rizika, o krentantys varvekliai gali sužaloti pro pastatą einančius žmones. Ypatingas dėmesys turi būti skiriamas senos statybos ir lengvų metalo konstrukcijų pastatams.

Pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už taisyklių nesilaikymą gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 2000 litų. Jeigu pastato naudotojas nesiima veiksmų, nors kyla pastato griūties grėsmė, gali būti baudžiamas nuo 1000 iki 5000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų