REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

78 kvadratinių metrų naujos statybos bute sostinės M. K. Čiurlionio gatvėje gyvenantis Premjeras Algirdas Butkevičius prisipažino už praėjusio mėnesio šildymą sulaukęs 455 litų sąskaitos.

REKLAMA
REKLAMA

"Turiu pasakyti, nors gyvenu naujame name, bet tikėjausi, kad kaina (šildymo - ELTA) bus truputį mažesnė - už praėjusį mėnesį už šilumą reikėjo sumokėti 455 litus už 78 kvadratinių metrų butą", - antradienį tradiciniame interviu Lietuvos radijui sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Didelę sąskaitą už šildymą Premjeras siejo su šilumos sureguliavimo problemomis: pasak A. Butkevičiaus, jo gyvenamasis namas dar ne visas apgyvendintas, tad reikia padengti ir negyvenamų butų šildymo kaštus, laiptinėje temperatūra siekia 25 laipsnius šilumos.

"Čia, manau, dar yra kitur problemų, ir ta kaina turėtų artimiausiu metu mažėti. Tikrai šiuo metu yra per didelė. Čia, manau, yra techniniai dalykai, kurie iki galo nėra užbaigti", - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius gyvena su žmona Janina 78 kv. m savo bute greta Vingio parko. Kol kas Vyriausybės vadovas į Turniškes kraustytis neketina.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenimis, gruodį senos statybos daugiabučiuose, kuriuose gyvena daugelis šalies gyventojų, 60 kv. metrų ploto buto šildymui vidutiniškai suvartota apie 1500 kWh per mėnesį. Lapkritį neapšiltintų namų gyventojai suvartojo beveik perpus mažiau šilumos - apie 780 kWh per mėnesį.

Vilniečiai už 60 kv. metrų ploto buto šildymą standartiniuose senos statybos daugiabučiuose už gruodį mokės vidutiniškai 447 litus. Sostinėje šilumos kaina sudaro 29,79 ct/kWh.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune šiluma kainuoja 32,56 ct/kWh. Čia 60 kv. metrų ploto buto šildymas standartiniuose senos statybos namuose už gruodį vidutiniškai kainuos 488 litus, klaipėdiečiams - 422 litus. Uostamiestyje šilumos kaina sudaro 28,10 ct/kWh.

Šiauliuose pernai biokuro vartojimas padidėjo iki 38 procentų ir šilumos kaina sumažėjo iki 26,15 ct/kWh. Čia gyventojai gruodį už šilumą mokės mažiau - apie 392 litus už 60 kv. metrų ploto buto šildymą neapšildytuose senos statybos namuose.

Tuo tarpu Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos duomenimis, Lietuvoje vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina sausio mėnesį, palyginti su gruodžiu, mažėjo 0,6 proc. ir pinga ketvirtą mėnesį iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų