REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitę vykstančio tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ filmus jau aplankė daugiau nei 34 tūkst. kino mėgėjų. „Tai  - labai puikus rodiklis, pranokęs visų mūsų lūkesčius“, - teigia festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė tiki, kad pernai pasiektas žiūrovų rekordas (44 tūkst.) šiemet bus pagerintas: „Daugelis svarbiausių filmų dar tik atkeliauja į Lietuvą, o kai kuriuos populiariausius ir žiūroviškiausius kino kūrinius mes pakartosime papildomą dieną po festivalio“.

REKLAMA

Organizatorių duomenimis, pirmąją festivalio pusę populiariausi filmai, į kuriuos graibstyte išgraibstyti bilietai, buvo danų drama „Po vedybų“, „Oskarą“ kaip geriausias užsienio filmas laimėjęs vokiečių kūrinys „Kitų gyvenimai“, JAV filmai „Versmė“ ir „Pusė Nelsono“, tailandietiška pasaka „Pilietis šuo“ , Kinijos juosta „Tykus gyvenimas“ bei vokiečių drama „Keturios minutės“. Žiūrovai graibstyte graibstė bilietus ir į amerikiečių dramą „Regėjimo pojūtis“, kurios režisierius Aaronas J. Wiederspahnas bei aktorius Ianas Somerhalderis pristatė filmą „Kino pavasaryje“.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją „Kino pavasario“ savaitę žiūrovų lauks nauji, ypatingi ir dar nerodyti filmai. Kino mėgėjams rekomenduojama nepraleisti skandalingiausio praėjusių metų filmo „Prezidento mirtis“, karinio epo „Čiabuviai“, muzikinės dramos „Javos opera“. Balandžio 4 d. planuojamas dokumentinio muzikinio filmo "Klajokliai tx" specialus seansas, kuriame dalyvaus jo autoriai, aktoriai ir muzikantai Harkaitzas Martinezas ir Igoris Otxoa. Jie groja baskų krašto nacionaliniu muzikiniu instrumentu Txalaparta, keliauja per skirtingas pasaulio šalis ir kolekcionuoja naujus skirtingų kultūrų garsus, kuriuos vėliau meistriškai panaudoja savo pasirodymuose. Txalaparta yra unikalus instrumentas, kuriuo vienu metu privalo groti du žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų taip pat laukia ir filmas siurprizas – Prancūzijoje gyvenančios lietuvių režisierės ir scenaristės Alantės Kavaitės trileris „Laiko garsai“. Mistinį filmą „Kino pavasaryje“ pristatys pati režisierė. "Mūsų festivaliui didelė garbė turėti savo programoje tokį filmą, kuris yra labai naujas ir dar tik pradeda savo kelionę  tarptautinių kino forumų arenose. Būtent todėl nenorėjome praleisti unikalios galimybės ir pagerbti daugelį metų tėvynėje nebuvusią lietuvių režisierę. Esame dėkingi filmo prodiuseriui, kuris specialiai "Kino pavasariui" suorganizavo visiškai naują kopiją, ir kino centro "Coca-Cola Plaza" vadovybei, kuri geranoriškai sutiko nuimti komercinio repertuaro filmus ir užleisti tą laiką išskirtinės premjeros seansams", - sakė „Kino pavasario“ programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

Balsuoti už labiausiai patikusius „Kino pavasario“ filmus ir rinkti filmą – žiūrovų numylėtinį, kino mėgėjai kviečiami oficialioje festivalio svetainėje www.kinopavasaris.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų