REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Austrijos ministras pirmininkas ir Europos Parlamento (EP) narys Ernstas Štraseris (Ernst Strasser) pirmadienį už kyšininkavimą buvo nuteistas kalėti ketverius metus, informuoja "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

E. Štraseriui grėsė laisvės atėmimas iki 10 metų, nes buvo slapta nufilmuotas, kai siūlėsi pateikti ES teisės aktų pataisas mainais už 100 tūkst. eurų užmokestį per metus. Teisėjas 56-erių Austrijos politikui sakė, kad nedaugelis žmonių šalies istorijoje yra taip pakenkę Austrijos įvaizdžiui kaip jis. Teisėjas tvirtino, kad E. Štraseriui skiria griežtą bausmę, kad atgrasintų kitus nuo tokių nusikaltimų. Advokatas sakė, kad jis kreipsis į apeliacinį teismą.

REKLAMA

E. Štraserį demaskavo Didžiosios Britanijos laikraščio "Sunday Times" žurnalistai, kurie nuo 2010 metų vidurio iki 2011 metų kovo apsimetinėjo lobistais. Skandalui paaiškėjus 2011 metais E. Štraseris atsisakė EP nario mandato, bet savo kaltę neigė. Teisme jis tvirtino perpratęs, kad lobistai buvo apsimetėliai, bet toliau su jais derėjosi, nes manė, kad jie yra JAV slaptųjų tarnybų agentai ir norėjo išsiaiškinti, ko jie siekė. Teisėjas šiuos argumentus atmetė kaip neįtikimus. Du britų žurnalistai, kurie apsimetinėjo lobistais, teisme pasakojo, kad kreipėsi į dešimtis EP narių ir buvo susitikę su 14 iš jų, bet tik E. Štraseris pateko į pirmuosius laikraščių puslapius.

E. Štraseris nuo 2000-2004 metais buvo Austrijos vidaus reikalų ministras, o 2009-2011 metais - EP narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų