REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis teigia, kad ankstesnės valdžios pradėta greitosios medicinos pagalbos (GMP) pertvarka yra racionali, o ateityje Lietuvoje galėtų likti šešios GMP dispečerinės.

REKLAMA
REKLAMA

„Greitosios pagalbos sistema turėtų būti centralizuota. Logiška manyti, kad galbūt reikėtų turėti vieną nacionalinę sistemą su centrine dispečerine, galbūt penkiais filialais, ir turėti vieningą sistemą visoje Lietuvoje, kad ji būtų valdoma operatyviai, kad greitosios pagalbos mašinos būtų išdėstytos taip, kad būtų kuo trumpiausias laikas atvykti į įvykio vietą. Ir ta kryptimi dirbsime“, – pirmadienį po vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė V. Andriukaitis.

REKLAMA

Ministras pridūrė, kad įkainius galbūt reikėtų koreguoti, tačiau pats principas yra tinkamas. „Turbūt reikėtų galvoti apie įkainių reguliavimo problemas, bet pati formulė, kad aptarnaujamas gyventojų skaičius, pati formulė yra ekonomiškai motyvuota“, – sakė V. Andriukaitis. Jo teigimu, tokiai pertvarkai reikalinga programinė įranga jau kuriama.

Kaip patvirtinimą, kad tokia sistema pasiteisina, V. Andriukaitis priminė praėjusių metų rudenį jį ištikusią avariją, ir pabrėžė, kad ,,greitoji“ atvažiavo greičiau, negu policija.

REKLAMA
REKLAMA

GMP dispečerinių pertvarka pradėta 2010 metų gruodį. Prieš pertvarką viena GMP brigada kaimiškose savivaldybėse turėdavo aptarnauti nuo 10 iki 18 tūkst., miestuose – nuo 12 iki 21 tūkst. žmonių. Po pertvarkos brigadai turi tekti maždaug 16 tūkst. žmonių kaimo vietovėse ir 18 tūkst. miestuose. Taip pat buvo numatyta sustambinti dispečerinių centrus ir turėti jų dešimt. Tačiau ši pertvarka kol kas nebaigta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų