REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) iniciatyva jau septintą kartą organizuojamas konkursas „Geriausios disertacijos“. Visi Lietuvos mokslininkai, doktorantai ir LJMS nariai kviečiami iki vasario 8 d. siūlyti konkursui 2012-aisiais metais Lietuvoje apgintas disertacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų konkurse tradiciškai bus renkamos geriausios disertacijos, apgintos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio bei humanitarinių ir socialinių mokslų srityse, taip pat ketinama apdovanoti ir geriausios disertacijos aplinkosaugos srityje autorių, sakoma LJMS pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad pasiūlytus darbus vertins autoritetinga komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio mokslininkų. Konkurso laureatai bus pagerbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose ir apdovanoti solidžiais rėmėjų prizais.

LJMS pirmininkės dr. Vilmos Petrikaitės teigimu, šia iniciatyva norima didinti Lietuvos jaunųjų mokslininkų motyvaciją vykdyti aukščiausios kokybės mokslinę veiklą bei atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kuo jau dabar galime didžiuotis. Konkurso metu siekiama atrinkti tas disertacijas, kurios geriausiai atspindėtų ambicingą LJMS viziją – „Lietuvos mokslininkai – pasaulinio lygio mokslo elitas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LJMS atstovų, renkant geriausius darbus bus atsižvelgiama į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, tyrimų metodologijos efektyvumas ir naujumas, išvadų pagrįstumas, disertacijos originalumas. Didelis dėmesys ir toliau bus skiriamas disertacijos tema publikuotų darbų kokybei, atliktų tyrimų svarbai tarptautiniu lygiu.

Kasmet Lietuvoje apginama daugiau nei 350 daktaro disertacijų, paskutiniais metais apgintų darbų skaičius viršija 400. Konkurso organizatoriai tikisi, kad ir šiais metais Lietuvos mokslo bendruomenės atstovai aktyviai domėsis savo kolegų darbais ir siūlys konkursui dar daugiau, bet kokybiškų disertacijų.

Disertacijas konkursui „Geriausios disertacijos 2012“ gali siūlyti visi Lietuvos mokslininkai, doktorantai ir LJMS nariai, nuo sausio 14 d. iki vasario 8 d. užpildę siūlymo formą internete. Patys autoriai savo disertacijų apdovanojimams laimėti teikti negali, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų