REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas didžiausių JAV dienraščių „The New York Times“ paskelbė 46 pasaulio vietovių, kurias verta aplankyti šiais metais, sąrašą. Tarp Rio de Žaneiro, Amsterdamo, Stambulo, Oslo, Porto, Kasablankos, Vašingtono ir kitų miestų 24 numeriu rekomenduojama vykti ir į Biržus Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šalis išskiriama dėl „neatrasto alaus kelio prie Baltijos“. Žurnalistas Evan Rail pasakoja, kad populiarūs alaus keliai driekiasi Belgijoje, Vokietijoje ir Čekijoje, ir tik neseniai sužinota apie istorinį alaus kelią Lietuvoje: „Biržuose, miestelyje šalies šiaurėje, apie 50-70 alaus daryklų verda alų, naudodamos kitur nežinomas technologijas ir mieles, kurios, pasak kanadiečių alaus žinovo Martin Thibault, turi unikalią ir kitoms rūšims nebūdingą DNR“.

REKLAMA

„Tikimės, kad ši publikacija teigiamai paveiks atvykstamojo turizmo srautus į Lietuvą iš JAV. Be to, šią savaitę Lietuva debiutuos „The New York Times“ tarptautinėje turizmo parodoje Niujorke. Stende bus ne tik pirmą kartą Amerikos rinkai reprezentuojami Lietuvos turizmo ištekliai, bet ir vyks specialus Lietuvos turizmo galimybių pristatymo JAV turizmo verslui ir žiniasklaidai renginys“, - pažymi VTD direktorė R. Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. pagal atvykusių į Lietuvą užsienio turistų skaičių JAV buvo 15-a pagal dydį užsienio rinka – šalį aplankė 26,2 tūkst. turistų iš JAV, arba 27 proc. daugiau nei 2010 m.

2011 m. JAV užėmė 11-ą vietą pagal užsienio turistų išlaidas (50,9 mln. Lt). Vidutinės vienos turisto kelionės iš JAV išlaidos Lietuvoje siekė 1943,5 Lt ir buvo didžiausios iš visų užsienio valstybių po Kazachstano. Vidutinė amerikiečių turistų viešnagės trukmė sudarė 7,1 nakvynės.

Remiantis Lietuvos apgyvendinimo įstaigų statistika, per pirmus devynis 2012 m. mėnesius lyginant su tuo pačiu 2011 m. laikotarpiu turistų skaičius iš JAV užaugo 8,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų