REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiks su naująja socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene ir aptars, kaip mažinti jaunimo nedarbą.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį šalies vadovės iniciatyva Prezidentūroje jau vyko pasitarimas, kuriame svarstyta, ar priemonės, kurių imtasi jaunimo nedarbo problemoms spręsti, yra veiksmingos. Konstatuota, kad nors statistika ir rodo, jog jaunimo nedarbas mažėja, tačiau pažanga šioje srityje nepakankama, jauni žmonės nesulaukia realios pagalbos, pasigendama komunikacijos.

REKLAMA

Prieš metus jaunimo nedarbas Lietuvoje buvo vienas didžiausių Europos Sąjungoje (ES). Naujausiais duomenimis, Lietuvoje jaunimo nedarbas siekia 24,2 proc., o ES jaunimo nedarbo vidurkis yra 23,7 procento. Lietuvoje jis mažėjo sparčiausiai ES ir per metus susitraukė 7,7 procentinio punkto.

Skaičiuojama, kad didžiausias jaunimo nedarbas yra Rytų Aukštaitijoje, išskyrus Utenos rajono savivaldybę, Mažeikiuose, Suvalkijoje.

Jaunimo nedarbas kurį laiką buvo Lietuvos rykštė – 31,1 proc. siekęs jaunimo nedarbas Lietuvoje smarkiai viršijo ES vidurkį, kuris sudarė 21 proc. Prezidentė D. Grybauskaitė yra pareiškusi, jog aukštą šalies jaunimo nedarbą lėmė tai, kad valdžia jaunimo nedarbo problemos nevertino kaip rimtos ir ją sprendė fragmentuotai.

Didžiausias jaunimo nedarbas ES fiksuojamas Graikijoje – čia jis siekia 53,8 proc., Ispanijoje – 52,9 proc, Airijoje – 30,7, o kaimyninėje Latvijoje – 29,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų