REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justė Navickaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Minint Laisvės gynėjų dieną Seime vyko iškilmingas posėdis, iškelta šalies vėliava Nepriklausomybės aikštėje, aplankyti žuvusiųjų kapai sostinės Antakalnio kapinėse.

REKLAMA
REKLAMA

Dvidešimt antrosioms sausio tryliktosios įvykių metinėms paminėti skirtas Seimo posėdis tradiciškas pradėtas tautine giesme. Ne kartą ji skambėjo ir 1991-ųjų sausį. Pasak Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo, tos nakties įvykiai parodė tikrąjį tautos ryžtą ir pasiaukojimą.

REKLAMA

„Prieš 22 metus mes buvome vieningi kaip niekada, rūpestingi, geri ir paslaugūs. Tada mes buvome kaip vieninga, didelė ir darni šeima, kuri vienas kitą supranta iš pusės žodžio, gesto, mimikos. Tuomet mes ėjome, bėgome, važiavome ten, kur mūsų labiausiai reikėjo“, – kalbėjo Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas

Nepriklausomybės akto signataras Aloyzas Sakalas sakė, kad sausio tryliktoji paspartino Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą ir privertė suabejoti sovietų pertvarkos nauda.

REKLAMA
REKLAMA

„Sausio 13-osios gynėjai nesvarstė, kaip pasikeis jų gyvenimas nepriklausomoje Lietuvoje, jie tik gynė ją ir žinojo, kad laisvė brangiausias kiekvieno iš mūsų turtas, ne pinigai, užimami postai, bet laisvė, amžina didvyriams padėka ir garbė“ – dėstė Nepriklausomybės Akto signataras Alyzas Sakalas.

Minėjime dalyvavę sostinės gyventojai ir svečiai sakė, jog prabėgus daugiau nei dvidešimtmečiui, tos nakties prisiminimai išliko ryškūs.

„Aš pats su vėliava stovėjau prie laužų, buvau atvažiavęs su didele kompanija iš kaimo, tuo metu buvau studentas ir svečiavausi pas senelius“, – pasakojo vyriškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi mes gyvenome Naujininkuose, mums prie bokšto buvo labai toli, tad ėjome prie Lietuvos televizijos pastato“, – prisiminė kalbinta moteriškė.

„Labai norisi vaikams perduoti meilę Lietuvai. Ji ne tik žodžiuose skamba, bet ir širdyje gyva. Dar pati tuos laikus atsimenu, tada buvau mažutė. Dabar noriu vaikams visa tai perduoti. Mes – lietuviai ir norime tokiais išlikti“, - kalbėjo LRT televizijos naujienų tarnybos kalbinta Sausio 13-osios minėjime dalyvavusi moteris.

Aplankyti ir žuvusiųjų kapai Antakalnio kalinėse. Gėles prie memorialo žuvusiems atminti padėjo šalies vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų