REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol turistai tik suka galvas ir dėlioja naujus kelionių maršrutus, įtakingas leidinys „New York Times“ paskelbė lankytinų vietų 2013-aisiais sąrašą, kuriame yra Lietuva 24-toje vietoje. Iš viso sąrašą sudaro 46 pozicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąsias tris sąrašo pozicijas dalijasi Rio deŽaneiras (Brazilija) , Marselis (Prancūzija) ir Nikaragva, o paskutinės vietos atiteko Vašingtonui (JAV), Kasablankai (Marokas) ir Paryžiui (Prancūzija).

REKLAMA

Skiltyje apie Lietuvą „New York Times“ rašo: „Senajame pasaulyje visi gerai žinomi alaus keliai Belgijoje, Vokietijoje ir Čekijoje jau seniai praminti. Per pastaruosius keletą metų pasklido gandų apie nepastebėtą istorinį alų Lietuvoje“. Vos kelių pastraipų aprašyme minimi Biržai, šalia kurių yra apie 50-70 alaus varyklų. Įdomu tai, kad aprašomas ir neįprastas lietuviško alaus skonis bei unikali gamybos technologija. Publikacijoje teigiama, kad lietuviškas alus kvepia žeme, o fermentuojamas mielėmis, kas yra gana reta šių dienų alaus gamyboje.  

REKLAMA
REKLAMA

„New York Times“ lietuviško alaus siūlo paragauti trijuose sostinės baruose – „Alaus namuose“, „Bambalynėje“ ir „Šnekutyje“.

Lietuvos kaimynai šiame sąraše tapo 23-ją vietą užimti Konstancija, vynuogininkystės regionas Pietų Afrikoje, ir 25-je vietoje atsidūręs Burgoso miestas Ispanijoje – išsiskiriantis senosios architektūros paminklų gausa bei siūlantis puikią nacionalinę virtuvę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų