REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trakuose vykusio neformalaus "Sniego susitikimo", kuriame dalyvavo tarptautinės saugumo politikos strategai ir ekspertai, metu dėmesys buvo skirtas ir Eurazijos sąjungos gimimo analizei, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Jei kas nors mano, kad Eurazijos sąjunga yra tik politinis pareiškimas, jie, mano nuomone, klysta. Tai yra labai apčiuopiama struktūra, kuri gimsta. Kaip greitai ji atsiras, kitas klausimas.

REKLAMA

(...) Niekas į šį projektą nežiūri kaip į kažkokį priešišką procesą, tiesiog analizuoja" , - penktadienį po "Sniego susitikimo" žurnalistams sakė L. Linkevičius.

Didelis dėmesys, pasak jo, buvo skirtas ir Rytų partnerystei apskritai.

"Pernai mes kalbėjome apie Baltijos ir Šiaurės regioną labiau, šįkart labiau kalbėjome apie Rytų partnerystę. Suprantama, kodėl: kadangi ruošiamės rimtai savo pirmininkavimui ES, o viršūnių susitikimas bus Vilniuje tuo klausimu lapkričio mėnesį. Tai natūralu, kad tai temai daugiau dėmesio", - sakė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministras išskyrė ir pokalbį su Gruzijos užsienio reikalų ministre Maja Pandžikidze, kuri, pasak jo, atvyko labai laiku, nes dėl Gruzijos pastaruoju metu esama daug nuogąstavimų, kuriuos reikėjo išsiaiškinti.

"Mes Gruziją visą laiką palaikydavome ir palaikome, aš tą dar kartą patvirtinau ministrei. Bet mes norime ir atsakymų į klausimus, kuriuos užduoda visi. Puiki proga dabar visiems atvirai pasikalbėti. Aš manau, ir ministrė turbūt suprato, kad reikia daugiau kalbėti, reikia daugiau aiškinti, ir suprato, kad kažkas kritiško Gruzijai sakoma tam, kad padėtų", - sakė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat susitikimo metu, pasak L. Linkevičiaus, kalbėta apie Europos Sąjungos ateitį, jos vietą pasaulyje, jos ir NATO ryšius, JAV kontaktus su Europa.

"Visa tai susipina ir visa tai dar kartą parodo, galiu drąsiai teigti, kad mes labai panašiai mąstome, kas yra labai svarbu. Gal su vienais ar kitais niuansais, bet visi suvokia, kad Europa ir Jungtinės Valstijos turi dirbti kartu, transatlantiniai ryšiai turi būti labai stiprūs", - pabrėžė užsienio reikalų ministras.

Renginį L. Linkevičius apibūdino kaip sėkmingą, o jo dalyvius pavadino "bendra šeima".

"Kitą pusmetį pirmininkaudami ES moderuosime daug procesų, turėsime vadovauti deryboms. Tai čia tikrai didelis iššūkis. Bet mums drąsiau, kai mūsų draugai patvirtino, ką mes ir patys jautėme, įtarėme: kad, aišku, pirmininkausime, žinoma, renginiai vyks Vilniuje, bet tai bus ne vien Lietuvos renginiai, tai visos Europos Sąjungos renginiai", - džiaugėsi L. Linkevičius.

Sausio 10-11 dienomis Trakuose vykstančiame "Sniego susitikime", įgijusiame tarptautinį vardą, dalyvavo apie 40 aukščiausio rango užsienio ir Lietuvos tarptautinės saugumo politikos strategų ir ekspertų.

Eltos korespondentas Ugnius Antanavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų