REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michaelas Jordanas – didžiausia visų laikų krepšinio žvaigždė. Su NBA klubu „Chicago Bulls“ jis šešiskart tapo čempionu, o jo marškinėlių numeris 23 – legendiniu. Tačiau kodėl „Skrajojantis Jordanas“ pasirinko šį skaičių?

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl ledo ritulio legenda Wayne‘as Gretzky per savo ilgą karjerą vilkėjo marškinėlius su numeriu 99? Kodėl vokiečių krepšinio perlas Dirkas Nowitzkis užsiviklės marškinėlius su 41 numeriu? Dienraštis „Bild“ pateikia įdomias žvaigždžių marškinėlių numerių istorijas.

REKLAMA

Su M. Jordano numeriu ant marškinėlių istorija paprasta – dar jaunas būdamas Michaelas stebėjo žaidžiantį savo vyresnį brolį Larry, o šis vilkėjo marškinėlius su numeriu 45. Jaunėlis galvojo, kad jis tik perpus taip gerai žaidžia, kaip brolis, todėl tą jo numerį padalino pusiau. Gavosi 22,5, o suapvalinus – 23.

Įdomu, kad NBA legendos garbei tokį patį numerį pasiėmė futbolo žvaigždė Davidas Beckhamas ir šiuo metu vienas geriausių NBA krepšininkų LeBronas Jamesas. Tiesa, kai 2010 metais pastarasis iš „Cleveland Cavaliers“ persikėlė į „Miami Heat“, norėjo gauti tą patį numerį 23. Tačiau – kuriozas!

REKLAMA
REKLAMA

„M. Jordano ir jo indėlio krepšiniui garbei Majamio klubas numerio 23 niekam nedalijo, nors 14 kartų NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis „Skrajojantis Jordanas“ niekuomet Floridos klubui neatstovavo.

Pateikiame Balsas.lt skaitytojams įdomiausias žvaigždžių marškinėlių numerių istorijas:

M. Jordanas stebėjo žaidžiantį savo vyresnį brolį Larry, o šis vilkėjo marškinėlius su numeriu 45. Jaunėlis galvojo, kad jis tik perpus taip gerai žaidžia, kaip brolis, todėl tą jo numerį padalino pusiau. Gavosi 22,5, o suapvalinus – 23.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ledo ritulio legenda W. Gretzky dievino Gordie Howe‘ą, o šis vilkėjo marškinėlius su numeriu 9. Kadangi jaunimo komandoje šio numerio jau nebuvo, W. Gretzky pasirinko 19. Treneris jam pasiūlė 99.

Čekų ledo ritulio žvaigždė Jaromiras Jagras dėvi numerį 68, kad primintų visiems apie 1968 metų Prahos pavasarį - bandymą demokratizuoti Čekoslovakijos komunistinę sistemą. Tuomet jo senelis buvo suimtas Sovietų sąjungos pareigūnų ir mirė kalėjime.

Kai Bixente Lizarazu 2005 metais grįžo į Miuncheno „Bayern“ klubą, jo senasis numeris 3 buvo atiduotas Lucio. Nuo tada Lizarazu žaidžia su marškinėliais pažymėtais 69 numeriu, nes jis gimė 1969 metais, prancūzo ūgis – 169 cm, o svoris – 69 kg.

REKLAMA

NBA krepšininkas Gilbertas Arenas savo karjerą pradėjo žaisdamas su marškinėliais pažymėtais skaičiumi 0. „Nulis yra minučių skaičius, kurį aš, kaip naujokas, ekspertų nuomone, turėčiau praleisti aikštėje. Mėgstu įrodyti, kad žmonės būna neteisūs“, - sakė jis.

NBA klubo „Dallas Mavericks“ žvaigždė D. Nowitzkis žavėjosi Charleso Barkley žaidimu, kai amerikietis 1992 metų olimpiadoje žaidė su 14 numeriu pažymėtais marškinėliais. 14 numeris priklauso D. Nowitzkiui Vokietijos nacionalinėje ekipoje. Kadangi Dakaso ekipje 14 numeris jau buvo atiduotas, vokietis sukeitė skaičius vietomis ir gavosi 41.

REKLAMA

Kai Ivanas Zamorano savo mėgstamiausią numerį 9 Milano „Inter“ komandoje turėjo perleisti brazilui Ronaldo, įsižeidęs išsirinko 18 ir tarp abiejų skaitmenų pridėjo nedidelį pliuso ženklą.

 

Dar mokykloje buvo tik vienas marškinėlių numeris, kuris tiko NBA klubo „Boston Celtics“ žvaigždei Paului Pierce'ui – 34. Toks pat išlikęs nuo pat karjeros NBA pradžios 1998 metais iki dabar.

 

 

Iš pradžių mokykloje Kobe Bryanto marškinėlių numerius buvo 143. Vėliau jį keitė 8 (1+4+3), tačiau galiausiai jis išsirinko 24. Šiuo numeriu pažymėtus marškinėlius „Los Angeles Lakers“ žvaigždė vilki iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meksikiečių puolėjas Bautista mėgo išsiskirti. Žaisdamas už „Chivas“ ekipa „Bofo“ pasirinko 100 numeriu pažymėtus marškinėlius ir buvo vienintelis futbolininkas su trijų skaitmenų numeriu. Šiuo metu „Chiapas“ komandoje jis vilki marškinėlius su numeriu 1.

Vienas geriausių pasaulyje vartininkų Gianluigi Buffonas iš pradžių buvo pasirinkęs numerį 88 ir tai turėjo rodyti jo jėgą. Tačiau 88 dažnai buvo siejamas su rasistiniu simboliu, todėl italas pasirinko 77.

 

 

Ukrainos futbolo legenda Andrejus Ševčenka 2008 metų vasarą buvo paskolintas klubui „Milan“ ir pasirinko numerį 76, nes jis buvo gimęs 1976 metais. Senąjį jo numerį – 7 – jau ant savo marškinėlių turėjo Alexandre‘as Pato.

REKLAMA

 

 

Brazilas Ronaldinho negalėjo pasirinkti numerio 10, nes tuo metu Clarence‘as Seedorfas jau vilkėjo marškinėlius su šiuo numeriu. Per daug nereikalaudamas jis pasirinko skaičių 80 – jo gimimo metai yra 1980-ieji.

 

 

TAIP PAT SKAITYKITE:

TOP 12: siaubą varantys darbai sporte

TOP 50: įspūdingiausios 2012 metų sporto akimirkos (II)

TOP 50: įspūdingiausios 2012 metų sporto akimirkos (I)

TOP 10: gražiausios futbolininkų moterys

TOP 25: seksualiausi pasaulio sportininkai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų