REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertų teigimu, dar praėjusiais 2012 metais JAV ir Kinijoje planšetinių kompiuterių pardavimas savo apimtimi aplenkė nešiojamuosius kompiuterius, o pasauliniu mastu tai nutiks jau šiais metais. Paroda „CES 2013“ pademonstravo, kad daugelis gamintojų ateitį mato hibridinių įrenginių pavidalu, kadangi tokie produktai apjungia planšetinio ir nešiojamojo kompiuterio privalumus, tuo tarpu „Intel“ apskritai jutiklinę įvestį padarė privalomu „ultrabook“ nešiojamųjų su „Haswell“ procesoriais reikalavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, jog „Intel“ atstovai, „Computerworld“ teigimu, nemato didėjančioje planšetinių kompiuterių paklausoje grėsmės nešiojamųjų kompiuterių populiarumui. Žurnalistai parodoje „CES 2013“ pabendravo su viceprezidentu Navinu Shenoy, kuris „Intel“ kuruoja „ultrabook“ kryptį.

REKLAMA

Šio aukšto pareigūno manymu, inovacijų trūkumas nešiojamiesiems kompiuteriams kenkia žymiai labiau, nei augantis planšetinių kompiuterių populiarumas. Naujos, realiai naudingos funkcijos – štai kas privers vartotoją atnaujinti savo nešiojamuosius kompiuterius. „Intel“ viceprezidento manymu, šiemet asmeniniai kompiuteriai bus pasmerkti tokiems pokyčiams, kurie bus reikšmingesni už privertusius kompiuterius keistis per paskutinius 18 metų. Jei nešiojamųjų kompiuterių pardavimas ir nepradės augti, tai bent jau nustos kristi.

Kompanijos „Intel“ vyriausiasis technologas Justinas Rattneris nebuvo toks kategoriškas, tačiau pripažino, jog gyvename „asmeninio kompiuterio atgimimo“ laikotarpiu, ir hibridiniai įrenginiai su nuolatiniu interneto ryšiu yra pati perspektyviausia kryptis kompiuterių evoliucijoje. Per artimiausius metus „Intel“ išmokys nešiojamuosius kompiuterius tikrinti el. paštą jiems būnant miego būsenoje, tačiau neleis dėl tokių procedūrų eikvoti per didelio baterijos energijos kiekio. Nauji projektai numato sukurti koncepcinius modelius su dviem ekranais, vienas iš kurių pakeis įprastą klaviatūrą į interaktyvų jutiklinį paviršių. Šią idėją negalima laikyti nauja – savo laiku ją siūlė „Microsoft“ ir OLPC, tačiau praktinė nauda priklausys nuo idėjos realizacijos kokybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų