REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Alytiškis, breiko šokių grupės „Banzai”, neformalios gatvės šokių grupės „A-Gang” narys Viktoras Zujevas, neseniai grįžęs iš poilsio ir treniruočių Švedijoje, sužinojo, kad Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorei Daivai Kubilienei, su kuria jam teko nesėkmingai bendradarbiauti, pareikšta drausminė nuobauda. Tokio įvertinimo ji sulaukė už netinkamą pareigų vykdymą, o šios buvo susijusios su V. Zujevo suteikta paslauga. Tačiau vaikiną direktorei pareikšta drausminė nuobauda nei šildo, nei šaldo, – savivaldybės įstaiga liko su juo neatsiskaičiusi.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbo tris savaites

Pagal verslo liudijimą kaip renginių organizatorius, jaunimui ir suaugusiesiems papildomą mokymą teikiantis V. Zujevas pernykštį rugpjūtį elektroniniu paštu sulaukė Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovų prašymo rugsėjo pabaigoje minimai Pasaulinei širdies dienai sukurti šokį. „Idėja buvo tokia – sukuriu šokį, dvi biuro darbuotojas išmokau jį šokti, padaromas šokio vaizdo įrašas, videomedžiaga išplatinama mokyklose, mokiniai išmoksta šį šokį, ir jis mokyklose šokamas per Pasaulinę širdies dieną. Darbuotojos neturėjo išsirinkusios dainos nei vietos šokiui mokyti, nei asmens, kuris galėtų šokį nufilmuoti. Kadangi reikėjo suteikti visą paketą paslaugų, pasakiau, kad kainuos apie 500 litų. Tačiau moterys užtikrino, kad su manimi biuras atsiskaitys”, – prisiminė V. Zujevas. Jis šokį kūrė, su Visuomenės sveikatos biuro darbuotojomis dirbo tris savaites. Tačiau kai susitiko su biuro direktore D. Kubiliene dėl sutarties pasirašymo, kad būtų galima atsiskaityti už atliktą darbą, pasijuto patekęs į nesusikalbėjimo terpę.

REKLAMA

Vaizdo medžiagos nepaliko

Alytaus kolegijoje marketingo vadybą studijuojančio jaunuolio prieš sutarties pasirašymą buvo paprašyta pateikti jo kvalifikaciją liudijančių dokumentų. „Aš pristačiau pluoštą raštų, iš kurių buvo matyti, kuo užsiimu, kur dalyvauju. O manęs direktorė vis klausia, kas čia per popierius. Pasijutau sukčiumi, kuris nori už kažką gauti pinigų. Pasakiau, kad dirbu pagal verslo liudijimą, bet ir tai nebuvo įrodymas paruošti sutartį dėl suteiktos paslaugos”, – V. Zujevas prisiminė susitikimą su Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadove. Kai šokio vaizdo medžiaga biure buvo peržiūrėta, breiko šokėjo teigimu, direktorė jokių pastabų neturėjo, tik paprašė tą medžiagą palikti. Bet V. Zujevas jos nepaliko, kad jo sukurtas šokis nebūtų pradėtas platinti. „Regis, su savivaldybės įstaiga, jos darbuotojais turėtų būti patikimiausia susitarti, tačiau man tokioje įstaigoje teko pajusti pažeminimą ir netgi nesupratimą dėl paslaugos teisinio įforminimo. Aš supratau, kad mano atliktą darbą norima gauti už ačiū ir kad mano pavardė nefigūruotų sukurtame šokyje”, – pastebi breiko ir gatvės šokių entuziastas.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė tarybos nario skambučio

Prieš išvyką į Švediją V. Zujevas sulaukė miesto savivaldybės tarybos nario Juozo Skestenio skambučio. Jis apie breiko šokėjo suteiktą paslaugą Visuomenės sveikatos biurui sužinojo kaip tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto narys. Tarybos narys šokėjo paprašė raštu išdėstyti, kaip buvo teikiama paslauga biuro darbuotojams ir kaip vyko derybos dėl atsiskaitymo. Po V. Zujevo rašto tarybos nariui buvo priimtas tarybos sprendimas, kuriame Visuomenės sveikatos biuro direktorei D. Kubilienei nutarta skirti drausminę nuobaudą – pastabą už netinkamą pareigų vykdymą. Breiko šokėją nuobauda savivaldybės įstaigos vadovei nei šaldo, nei šildo, – su juo vis tiek neatsiskaityta ir net neatsiprašyta už pažeminimą. D. Kubilienė sakė, kad pateikta vaizdo medžiaga neatitiko reikalavimų, todėl ir sutartis nebuvo sudaryta. Nustebino direktorės pasakymas, kad su V. Zujevu turėjo atsiskaityti dvi biuro darbuotojos, kurios sumanė parengti šokį.

Alma MOSTEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų