REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertai aiškinasi, ar dietiniai saldinti gėrimai gali padidinti riziką susirgti depresija, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėse Amerikos Valstijose mokslininkai tyrė 250 000 žmonių. Pastebėta, kad tie žmonės, kurie dažnai gerdavo dirbtinai pasaldintus gėrimus, dažniau sirgo depresija.

REKLAMA

Nustatyta, kad kavos gėrimas buvo susijęs su mažesne rizika susirgti depresija. Tiems žmonėms, kurie per dieną išgerdavo po 4 puodelius kavos, buvo nustatyta 10 procentų mažesnė rizika susirgti depresija nei tiems, kurie kavos negerdavo išvis.

Tačiau tiems asmenims, kurie išgerdavo po 4 skardines ar stiklines dietinio gazuoto gėrimo ar dirbtinai pasaldintų sulčių, beveik trečdaliu padidėdavo rizika susirgti depresija.

Šiaurės Karolinos Nacionalinio sveikatos instituto profesorius Honglei Chen tvirtina, kad jo atliktas tyrimas atskleidžia, jog visiškai atsisakius arba sumažinus dietinių gėrimų vartojimą ir pakeičiant juos nesaldinta kava galima natūraliai sumažinti depresijos riziką. Tačiau, anot jo, reikėtų daugiau tyrimų šioje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos dietologų asociacijos atstovė Gaynor Bussell sako, jog dabar tapo įprasta saldiklius vadinti „dirbtiniais saldikliais“. „Šis terminas provokuoja žmonių įtarumą. Dėl šios priežasties saldikliai buvo kruopščiai tyrinėjami. Pastarasis tyrimas galėjo išryškinti galimą ryšį su depresija“, – sako G. Bussell.

Tačiau, jos nuomone, šis tyrimas nebūtinai reiškia, kad saldikliai sukelia depresiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų