REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius šiemet administruoja ir naują, vadinamąjį „užmaršumo mokestį“.

REKLAMA
REKLAMA

Asmenys, parkuojantys automobilį mokamoje aikštelėje, tačiau nesumokėję už stovėjimą ir radę ant mašinos stiklo priklijuotą perspėjimo lapelį, turi teisę nemokėti baudos, tačiau privalo sumokėti „užmaršumo mokestį“, t. y. turi parkomate sumokėti už stovėjimą visą dieną.

REKLAMA

Raudonojoje zonoje visos dienos mokestis už parkavimą sudaro 30 Lt, geltonojoje – 20 Lt, o bauda už stovėjimą nesusimokėjus – 40 litų.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, pastebima tendencija, kad žmonės mieliau sumoka „užmaršumo mokestį“, negu baudą, ir atitinkamai kitą kartą neberizikuoja palikti automobilį apmokamoje aikštelėje nesumokėjęs už parkavimą.

Tokiu būdu uostamiestyje didėja rinkliavos už parkavimą surinkimas. 2012 m. už automobilių parkavimą Klaipėdos mieste surinkta 2 mln. 200 tūkst. Lt, 2011 m. – 1 mln. 900 tūkst. litų. 2013 m. rinkliavos planuojama surinkti 2 mln. 400 tūkst. litų.

J.Simonavičiūtė informavo, kad administracija ir toliau stebės leidimų išdavimo tvarką, jei kils nesusipratimų, ji bus koreguojama Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų