REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Lamborghini“ apsisprendė gaminti efektingą modelį „Sesto Elemento“. Kaip konceptas šis automobilis buvo pristatytas Paryžiuje dar prieš tris metus, na o dabar „Lamborghini“ vyriausias inžinierius Maurizio Reggiani pranešė, kad kompanija savo klientams pagamins seriją tokių ultimatyvių automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, serijine gamyba šį italų sumanymą pavadinti būtų sunku, nes italai nusprendė pagaminti tik dvidešimt šio automobilio vienetų. Tokios nedidelės gamybos apimtys šį automobilį pavers rečiausiu ir brangiausiu „Lamborghini“. Manoma, kad „Lamborghini Sesto Elemento“ kainuos nuo 2 mln. eurų. Užsimenama, kad visi 20 egzempliorių gali būti parduoti jau dabar, iš anksto.

REKLAMA

Tiesa, „Sesto Elemento“ bendro naudojimo keliuose nepamatysime – ultimatyvus kupe nebus sertifikuotas bendrojo naudojimo keliams. Jo stichija – lenktynių trasos ir vadinamieji „track days“.

Šiame automobilyje efektingai atrodo ne tik kaina, bet ir visa kita. Visas automobilio kėbulas pagamintas iš karbono. Iš anglies pluošto šiame automobilyje pagaminti net ratų diskai ir pakabos detalės. Todėl nemenkas automobilis sveria tik 999 kg. 570 a.g. V10 tipo motoras „Sesto Elemento“ iki 100 km/h greičio katapultuoja per 2,5 sekundės, o maksimalus automobilio greitis siekia 320 km/h.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų