REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tenka pripažinti, kad reklama daro savo. Sakoma, kad Kalėdos – stebuklų metas. Ši frazė kalama į galvas įvairiose situacijose. Su ja susiduriame gatvėje netyčia nugirdę atsitiktinių žmonių pokalbius, žiūrėdami televiziją ar klausydamiesi radijo.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pasidomėjo, ar per šventinį laikotarpį žmonės graibstė loterijos bilietus tikėdamiesi, kad tokiu ypatingu metu jiems tikrai pasiseks sučiupti laimę už ragų. Taisyklė pasitvirtino – per šventinius lošimus (2012 m. pabaigoje) bilietų parduota tris kartus daugiau nei įprastomis dienomis.

REKLAMA

Bet ne viską lėmė tiesiog šventas žmonių įsitikinimas, kad per Kalėdas ar Naujuosius metus jiems būtinai pasiseks. Bilietų pardavimams nemažai įtakos turėjo ir strategiškai apgalvoti loterijų organizatorių sprendimai.

Į Balsas.lt klausimus apie žmonių aktyvumą perkant bilietus ir loterijų perspektyvas atsako bendrovės „Lotelita“ marketingo vadovė Inesa Builytė.

- Kaip vyko prekyba bilietais šventiniu laikotarpiu?Balsas.lt paklausė I. Builytės.

- Šventiniu laikotarpiu galime vadinti visą gruodžio mėnesį. Įprastai per šventes (ypač Kalėdas ir Naujuosius metus) loterijos bilietų parduodama daugiau, kaip ir visų kitų grupių prekių. Tą lemia išaugę pirkėjų srautai parduotuvėse. Šiemet į „Teleloto“ šventinius lošimus parduota tris kartus daugiau bilietų nei į įprastinius lošimus.

REKLAMA
REKLAMA

- Kas daugiausia lemia padidėjusius loterijos bilietų pardavimus?

- Tikrai ne kokie nors iracionalūs lūkesčiai, o prizų kiekis ir kokybė yra pagrindinis veiksnys, lemiantis pirkimų apimtis. Pavyzdžiui šiemet per visą gruodžio mėnesį vienoje loterijoje žaidėjai laimėjo 50 automobilių, 5 tūkst. daiktinių prizų, čekį su 300 tūkst. litų butui pirkti ir 99-ąjį milijoną.

Tarkime pernai šventiniu laikotarpiu „Vikingų loto“ aukso puodas buvo didesnis nei šiemet, todėl ir bilietų parduota daugiau. Šiemet jis buvo mažesnis, todėl ir pardavimai kiek sumenko. Tuo tarpu „Teleloto“ prizai ir pernai, ir šiemet šventiniu laikotarpiu buvo panašūs, todėl ir pardavimai išliko panašūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokios buvo intensyviausios prekybos loterijos bilietais dienos gruodžio mėnesį?

- Aktyviausios buvo kalėdinė ir naujametinė prekybos savaitės. Išskirtume gruodžio 21, 22, 29 dienas. Didesni pardavimai taip pat užfiksuoti gruodžio 19 ir 24 dienomis.

- Kaip manote, ar loterijų rinka netapo statiška? Ar ji neišsisėmė?

- Sunku spėlioti apie galimas rinkos ribas. Kai prieš beveik dvejus metus išleidome naują produktą („Vikingų loto“), kuris patinka pirkėjams, rinka ūgtelėjo 30 proc. Dabar ruošiamės išleisti dar vieną produktą. Jei jis patiks pirkėjams, galbūt rinka dar labiau ūgtelės.

REKLAMA

Tiksliai prognozuoti sunku. Jei pažiūrėtume, kiek pinigų loterijai per metus išleidžia vienas žmogus Europos Sąjungos šalyse (o jis išleidžia daug kartų daugiau nei lietuviai), galima tikėtis ir tolesnio rinkos augimo.

- Koks didžiausias laimėjimas buvo laimėtas Lietuvoje 2012-siais?

- 2012-aisiais metais laimėti 7 milijoniniai aukso puodai. Kitoje loterijoje didžiausiais laimėjimas taip pat buvo milijonas litų. Jį laimėjo žaidėjas, rugsėjo mėnesį atspėjęs 5 pagrindinius ir 1 papildomą skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų