REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos prasidėjus šventiniam laikotarpiui susirūpinta, kad lietuvius stipriai apninka depresija. Viskas tampa sunkiau nei įprastai, o slogios nuotaikos prislėgti žmonės nebesugeba atsipalaiduoti ir tinkamai sutikti gražiausių metų švenčių.

REKLAMA
REKLAMA

Jau prasidėjo antroji 2013-ųjų savaitė, todėl pamažu vėl viskas įsivažiuoja į įprastą ritmą tiek ekonominiame, tiek socialiniame šalies gyvenime. Bet prisiminus šventes galima pasakyti, jog nebuvo viskas taip blogai, kaip bandyta parodyti.

REKLAMA

„Jaunimo linijos“ vadovas Paulius Skruibis Balsui.lt pasakojo, kad sunku įvertinti slogias žmonių nuotaikas šventiniu laikotarpiu. Tačiau kelti ažiotažą, kad tokiu metu dauguma žmonių būna prislėgti, tikrai nereikėtų.

Tokią poziciją patvirtina „Jaunimo linija“ sulaukiamų skambučių ar elektroninių laiškų skaičiai, kurie išlieka stabilūs visus metus. Visa tai tik įrodo, kad žmonėms pagalbos reikia ne tik per šventes, bet visus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Ar per šventes padaugėjo pagalbos prašančių žmonių skambučių?Balsas.lt pasiteiravo P. Skruibio.

Skambučių skaičių nurodyti būtų nekorektiška, nes jis neparodo, kiek dažnai į mus kreipėsi tam tikru metu. Greičiau tie turimi skaičiai tiksliau parodytų, kiek šiomis dienomis mes galėjome atsiliepti.

Galbūt tuomet į „Jaunimo liniją“ buvo daugiau rašoma elektroninių laiškų?

Su elektroniniais laiškais visiškai kita situacija. Atsakome į visus elektroninius laiškus, todėl skirtingai nuo skambučių skaičiaus jis atspindi kreipimųsi dažnumą. Tačiau švenčių dienomis laiškų kiekis buvo labai panašus į įprastą: nuo Kūčių iki Naujųjų mes sulaukėme vidutiniškai 4,1 laiško per dieną, o bendras praeitų metų vidurkis yra 3,5 laiško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl kokių problemų buvo skambinama ir rašomi laiškai?

Per šventinę savaitę skambučiuose ir laiškuose vyravo sunkumai, dėl kurių žmonės dažniausiai ir kreipiasi į „Jaunimo liniją“: problemos santykiuose su draugais, mylimaisiais, šeima, mintys apie savižudybę, patyčios, sunkumai moksluose ar darbe.

Per Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius buvo skambinančių ar rašančių dėl su šventėmis susijusių sunkumų (tačiau tokių kreipimųsi nebuvo daug). Žmonės pasakojo, kad nėra galimybių Kūčias švęsti su šeima, juos kankina vienišumas, finansiniai sunkumai, dėl kurių nepavyksta švenčių pasitikti taip, kaip norisi.

Balsas.lt primena, kad emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“ yra pilietinė iniciatyva, kurios misija – teikti emocinę paramą jaunimui. „Jaunimo linijos“ vizijoje jauni žmonės dalijasi sunkumais ir renkasi gyvenimą. Tarnybos savanoriai padeda jauniems žmonėms 24 valandas per parą veikiančiu telefonu, elektroniniu paštu ir rengia atvirus susitikimus visoje Lietuvoje. Nemokamas „Jaunimo linijos“ telefonas 8-800-28888.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų