REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Pranešama, kad Kinijoje į ginčą su propagandos departamentu įsivėlusio laikraščio „Southern Weekly“ darbuotojai nutraukė streiką, nes pavyko susitarti, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Southern Weekly“ darbuotojai reikalavo, kad atsistatydintų propagandos departamento vadovas. Pranešama, kad ginčą sušvelnino Komunistų partijos Guangdongo provincijoje lyderis Hu Chunhua. Kinijoje tokie ginčai tarp žurnalistų ir valdžios pasitaiko labai retai. Į konfliktą aktyviai reagavo interneto vartotojai, prie „Southern Weekly“ biuro Guangdongo provincijoje vyko nedideli protestai, o keli naujienų portalai ir leidiniai pareiškė paramą streikuojančiam laikraščiui.

REKLAMA

„Southern Weekly“ darbuotojai sakė, kad susitarti pavyko antradienį vakare ir kad ketvirtadienį kaip visada išeis naujas laikraščio numeris. Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad dauguma darbuotojų nebus baudžiami. Kitos susitarimo detalės nežinomos.

Internete pasirodė pranešimų, kad Kinijos žiniasklaidos ir cenzūros ginčas išsiplėtė, nes į jį įsitraukė žinomas dienraštis „Beijing News“. Nepatvirtintuose pranešimuose teigiama, kad dienraščio savininkas atsistatydino dėl spaudimo dienraštyje spausdinti valstybinio laikraščio „Global Times“ straipsnį, kuriame kritikuojami žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Ginčas prasidėjo praėjusią savaitę, kai cenzūra pašalino „Southern Weekly“ Naujųjų metų pranešimą ir jį pakeitė Komunistų partiją giriančiu straipsniu. Laikraščio darbuotojai parašė du laiškus reikalaudami, kad atsistatydintų propagandos departamento vadovas. Dar vienas ginčas kilo dėl laikraščio paskyros socialiniame tinkle valdymo, nes ten pasirodė žinutė, neigianti, kad Naujųjų metų pranešimas buvo pakeistas propagandos straipsniu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų