REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daug kam ilgas vakaras prie kompiuterio ekrano – tarsi vienišumo kvintesensija: kas gali būti nykiau nei vakaroti panirus į iliuzijų persmelktą virtualų pasaulį? Vis dėlto daugybei žmonių tai – puikus laikas pasilabinti su draugais, surasti įdomios informacijos ar... gyvenimo draugą. Tam nereikia gaišti daug laiko: užtenka užsiregistruoti kuriame nors pažinčių portale – ir kandidatų į ranką, širdį bei pusę karalystės atsiras akimirksniu.

Daug kam ilgas vakaras prie kompiuterio ekrano – tarsi vienišumo kvintesensija: kas gali būti nykiau nei vakaroti panirus į iliuzijų persmelktą virtualų pasaulį? Vis dėlto daugybei žmonių tai – puikus laikas pasilabinti su draugais, surasti įdomios informacijos ar... gyvenimo draugą. Tam nereikia gaišti daug laiko: užtenka užsiregistruoti kuriame nors pažinčių portale – ir kandidatų į ranką, širdį bei pusę karalystės atsiras akimirksniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interneto pažinčių portaluose nebe naujoke besijaučianti 35 metų auditorė Auksė (tikrasis vardas redakcijai žinomas) pasakoja: „Aklieji susitikimai virtualioje erdvėje yra pakankamai viliojantis ir intriguojantis užsiėmimas. Bet tik tol, kol perpranti žaidimo taisykles, atpažįsti ten dalyvaujančių asmenų tipažą. Žinoma, žmonių yra įvairių ir poreikiai jų skirtingi, tačiau vis dėlto dalyvaudamas virtualiame pažinčių svetainės gyvenime gali pajusti itin svarbų laiko faktorių. Žmonės ten klaikiai taupo laiką: jo nebelieka normaliai bendrauti, flirtuoti, pažinti vienas kitą. Dauguma elgiasi taip, tarsi būtų greitojo maisto restorane: vyrai ten užsuka turėdami labai aiškų tikslą – susirasti moterį savo poreikiams patenkinti. Jie nebeužsiima žaidimu „susipažinkime“. Pažinties schema paprasta: atėjau, pasiūliau, atsisveikinau (jeigu atsakymas „Ne“) arba susitinkau (jeigu atsakymas „Taip“). Laiko taupymas, deja, greičiausiai yra susijęs su vienu be galo primityviu dalyku – visi tie ieškantys alkani vyrai yra tiesiog... laimingai vedę.“

REKLAMA

„Labukas, mazule“ – akimirksniu atskries bent keletas žinučių vos prisiregistravus, nepriklausomai nuo to, kokį savo ūgį ar svorį būsite nurodžiusi profilyje. Ir net jei aiškiausiai parašysite, kad pageidaujate kandidato su dviem aukštaisiais ar daktaro laipsniu, aklai laimę bandančių mažaraščių, viename žodyje įveliančių 3 rašybos klaidas, jūsų kelyje būtinai pasitaikys.

Ar įmanoma susipažinti su žmogumi, kuris neketintų jūsų paversti dar vienu mėsainiu, paskubomis suvartotu per pietų pertrauką? Iš pirmo žvilgsnio tai – neįveikiama užduotis, tarsi Pelenei per naktį atskirti pelus nuo grūdų. Vis dėlto tai padaryti įmanoma. Neprireiks net krikštamotės fėjos pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Internetinės pažintys turi savo specifiką. Nenorėdama pritraukti artyn sukčių, aferistų bei visokio plauko nevykėlių, turėtumėte perprasti žaidimo taisykles.

Anonimiškumas. Kuo daugiau ir detalesnės informacijos apie save pateiksite – tuo didesnė rizika tapti sukčių auka. Ypač jei nurodysite savo įspūdingas pajamas ar įkelsite nuotrauką, kur jūs sėdite prie naujutėlio automobilio vairo. Apsiribokite neutralia informacija, niekam neteikite savo asmeninių duomenų – kol neįsitikinsite, kad jūsų pašnekovas išties yra tas, kuo dedasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuotrauka. Anketos su nuotrauka susilaukia daugiau dėmesio, bet kelti savo nuotrauką, iš kurios jus lengvai galima atpažinti, nerekomenduojama – vargu ar norėtumėte, kad apie paieškas atsitiktinai sužinotų jūsų šefas ar kaimynas. Jei norėsite, nuotrauką galėsite nusiųsti asmeniškai jus sudominusiam pašnekovui. Į anketą pažinčių portalų asai rekomenduoja dėti tokią savo nuotrauką, kur aiškiai matytųsi jūsų figūra, bet veidas būtų šešėlyje arba pridengtas – skrybėlaitės kraštu, akiniais nuo saulės. Kad prireikus bet kada galėtumėte išsisukti: o ne, čia ne aš, ta moteris tik panaši į mane!

REKLAMA

Apie save. Geriau prisistatyti šmaikščiai, su humoru – dažniausiai būtent jis tampa patikimu ginklu, atbaidančiu primityvius lengvo grobio ieškotojus (pastarieji subtilaus humoro nesupranta, o tai, ko nesupranta, nurašo epitetui „ji trenkta“). Taip išvengsite galybės aklų bandymų ir pritrauksite adekvačius pašnekovus.

Jūs niekam neskolinga. Todėl neprivalote atsakyti į visas jums atsiųstas žinutes ir galite bet kada nutraukti susirašinėjimą. Pamenate? Visi čia taupo laiką! Tad kam jį gaišti, jei akivaizdžiai matote: šis kandidatas beviltiškas.

REKLAMA

Jo laiškas. Jei gerbėjo laiškai persunkti banalių ir standartinių komplimentų – veikiausiai gavote vieną iš standartinių kopijų, kurias jis siuntinėja dar keliasdešimčiai pašnekovių. Šis vyras desperatiškai ieško moters, kokios – nesvarbu. Ar jums toks reikalingas?

Šiek tiek nuoširdumo. Pernelyg atvirauti apie savo pajamas, įvairias gyvenimo detales, kurias vienaip ar kitaip būtų galima panaudoti prieš jus – elementariai nesaugu. Tačiau nepulkite ir į kitą kraštutinumą – neapsimeskite tuo, kuo nesate. Jei jus domina ne tik flirtas susirašinėjant, bet ir reali pažintis – susitikimo metu vis tiek tektų nusimesti kaukę. Tad jau geriau tegul vyrukas pabėga nuo jūsų, kol pažintis dar tik laiškų lygio, o ne pasipusto padus vos išvydęs jus kavinėje siurbčiojančią apelsinų sultis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O gal pašnekovas, kaip ir jūs, ieško rimtų santykių? Kaip sužadinti jo susidomėjimą?

40 metų programuotojas Andrius (tikrasis vardas redakcijai žinomas) prisipažįsta: „Mane iškart patraukia moters humoro jausmas. Viena anketa užkabino trumpučiu prisistatymu: „Šiaip aš angelas, tik ant šluotos greičiau“. Nenuvylė, smagiai susirašinėjame kas dieną, nors abu suprantame, kad poros iš mūsų nebus (ji vyresnė, gyvena toli, turi 3 vaikus). Niekam tikusios yra anketos, kuriose vyrauja pasąmonės srautas: „Na, ką aš apie save galiu pasakyti – esu vidutinė moteris, noriu to paties, kaip ir visos...“. Jau geriau nerašytų nieko, bent paslaptis išliktų. Kitas atvejis (dėl šito turbūt supyks dauguma moterų!) iš karto patraukia nuotraukos, kuriose matosi mielas veidas. Mielumą, žinoma, kiekvienas supranta savaip, bet esu tikras, kad iš veido įmanoma gana tiksliai nustatyti žmogaus charakterį: veide per tiek metų jau būna įsirėžusi pagrindinė, vyraujanti emocija – arba nusivylimas, arba gyvenimo džiaugsmas, arba tiesiog ramybė“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų