REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik metus be darbo išbuvęs dėl įtariamo piktnaudžiavimo ir svetimo turto iššvaistymo "Automobilių stovėjimo aikštelių" vadovas Algimantas Puidokas pasiekė teisme pergalę. Tiesa, ji gali būti laikina, nes prokuratūra spręs, ar apskųsti antradienį priimtą Kauno apygardos teismo sprendimą, kuriuo ikiteisminio tyrimo metu nuo bendrovės direktoriaus pareigų nušalintas A. Puidokas vėl į jas sugrąžinamas.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog savivaldybės įmonės vadovas kaltinamas bendrovės lėšomis apmokėjęs Kauno miesto mero pavaduotojo (buvusio) Kęstučio Kriščiūno pateiktas asmenines sąskaitas - maždaug 2 tūkst. Lt.

REKLAMA

Vicemerui pateikta daugiau kaltinimų. Jis po Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų iniciatyva praėjusių metų sausį įvykusio sulaikymo, teismo sprendimu, buvo ir mėnesiui suimtas. Socialdemokratui K. Kriščiūnui netgi buvo uždrausta lankytis savivaldybėje ar jos įmonėse. Atgavęs laisvę, po kurio laiko įsidarbino savivaldybės įmonės "Kauno vandenys" administracijoje. O metų pabaigoje per teismus jis atsikovojo teisę tęsti politinę veiklą Kauno miesto taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno politikai, beje, pernai įkalbinėjo mašinų aikštelių įmonės vadovą A. Puidoką pačiam teikti prašymą dėl atleidimo iš darbo, tačiau šis nesutiko tai padaryti. Nušalinimas nuo pareigų nebuvo įstatymu numatytas pagrindas iš viso jį atleisti iš darbo.

Apygardos prokuratūra savo ruožtu siekė, kad A. Puidokui kardomoji priemonė - nušalinimas nuo pareigų - šių metų sausį būtų taikoma dar kelis mėnesius. Nepaisant to, kad jau žinoma, jog korupcinio pobūdžio nusikaltimais kaltinamo buvusio vicemero K. Kriščiūno bei kitų kaltinamųjų (jų yra 5) bylos nagrinėjimo pradžia turėtų įvykti sausio 21 dieną. Bet, prokuratūros nuomone, sugrįžęs tarnybon įmonės vadovas gali slėpti įkalčius ar kitaip daryti poveikį bylai.

Teismas įvertino faktą, kad įtariamasis A. Puidokas bendradarbiavo su tyrėjais, be to, ikiteisminis tyrimas jau baigtas. Atsižvelgta ir į įmonės vadovo teiginius, jog ilgai būnant jam be darbo pablogėjo ir šeimos finansinė padėtis, ir paties A. Puidoko sveikata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų