REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pinigai myli tik tuos, kurie juos myli

Todėl jūs privalote juos kuo greičiau pamilti karšta ir neblėstančia meile. Suprantama, pinigus pamilti taip beprotiškai, kaip ką nors mylėjote jaunystėje, vargu ar pavyks. Tačiau yra ir kitokia meilė. Pavyzdžiui, jūs turite kokį nors mylimą daiktą. Žaislą, knygą, automobilį... Pabandykite į šių mylimų daiktų, su kuriais sunku skirtis, sąrašą priskaičiuoti ir pinigus. Tai nelengva, nes pinigų daug ir jie nesuasmeninti. Vis tiek pasistenkite juos padaryti kuo brangesnius jums.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia tapti šykščiu

Greičiausiai, šykštumo ugdymas savyje jums iš pradžių susižavėjimo nekels. Pirmiausia jums reikia pradėti taupyti. Suprantama, jūs galite užsiimti labdara, tačiau šis procesas jums turi suteikti bent jau moralinį pasitenkinimą. Pastebėkite: turtingi žmonės, padėtį užsitarnaujantys savo darbu (o ne paveldintys), sunkiai išsiskiria su savo santaupomis. Jie žino, kaip uždirbami pinigai ir kiek už ką reikia mokėti. Jie gali sau pirkti itin brangius automobilius, butus, namus, tačiau tai pasiteisinančios išlaidos, nes tai jiems suteikia komforto, išskirtinumo pojūtį. O tai kainuoja brangiai.

REKLAMA

Jūsų aukos neįvertins

O dabar paanalizuokite, kaip jūs leidžiate pinigus. Jei jų duodate giminaičiams ar pažįstamiems, ar ką nors gaunate už tai mainais? Dėkingumo žodžius, savo reikšmingumo pojūtį ar dar ką nors? O jei negaunate, tai kodėl duodate? Jūs jiems padedate todėl, kad taip reikia ar kad priešingu atveju jie blogai apie jus pagalvos ir ką nors blogo pasakys? Bet jis vis tiek apie jus blogai pagalvos, pavyzdžiui, kad jiems mažai duodate. Jei visą laiką pergyvenate dėl to, kad veltui išleidote pinigus, tai dėl tokių švaistymų, nesuteikiančių malonumo, pinigai liausis jus mylėję.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku būti šykščiais

Tai dėl beribio širdies gerumo. Mes nemokame taupyti pinigų ir apsiriboti net jei pajamos ma žos. Juo labiau, su mūsų geraširdiškumo ir savitarpio pagalbos tradicijomis net tada, kai mūsų neprašo. Norint apriboti jūsų patologinį dosnumą ir norą padėti visiems aplink, susigalvokite ką nors panašaus į šį sakinį ir kartokite, kol tai darysite automatiškai: "Aš žinau pinigų vertę, aš skaičiuoju kiekvieną centą, aš leidžiu pinigus tik sau ir savo poreikiams". Ir viskas. Bandymas padėti visiems likusiems prives prie to, jog pinigai jūsų nebemylės.

Mes tik samprotaujame

Jei visi šie samprotavimai jūsų netenkina, galite juos pamiršti. Kiekvienas turime teisę rinktis patys ir gyventi taip, kaip manome esant teisinga. Realiai šiais patarimais pasinaudos maždaug 10% skaitytojų. Kodėl gi jums nepatekus į šį skaičių ir neišbandžius jų veiksmingumo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų