REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl jūs nepatinkate žmonėms

Dažniausiai, jei jūsų nemėgsta aplinkiniai – tai jūsų kaltė. Gali būti, kad jūs pernelyg kritiškai prieš viską nusiteikę arba nesugebate valdytis, esate vulgarus arba visuomet toks paniuręs, kad kitiems su jumis nejauku, tai yra, jūs atstumiate žmones savo elgesiu. Gali būti, kad jums stinga geranoriškumo ir paprastumo bendraujant arba jūs esate labai drovus ir jums nelengva bendrauti su žmonėmis. Toliau aptarsime atskirus dažniausiai pasitaikančius atvejus

REKLAMA
REKLAMA

1. Jūs per daug skundžiatės. Pasitaiko, kad norisi kam nors išsiverkti. Chroniškiems verksniams visas gyvenimas – priežastis skųstis. Tačiau normalus žmogus nesiskundžia aplinkiniams, kad pekeliui į namus pametė nosinaitę ar šukas. Tuo tarpu verksnys iš to padarys tragediją. Jis ilgai pasakos, kokios puikios buvo jo šukos, kaip gera buvo jomis šukuotis ir kaip dabar reikės be jų apsieiti. Įpusėjus jo monologui kils noras imti ir nupirkti jam tokias pat šukas, kokias jis pametė, kad tik jis liautųsi skųstis. Turbūt nieko keisto, kad žmonės vengs bendravimo su tokiu nuobodžiu asmeniu. Jei savyje atpažinote "verksnį", skubėkite keistis. Niekas, net geriausias draugas bėgant laikui neištvers panašių išsiliejimų. Jei neketinate keistis, turėtumėte žinoti, kad jūs neišauklėtas žmogus, o bendrauti su jumis - nemalonu.

REKLAMA

2. Jūs – panikuotojas. Ši maniera būdingesnė moterims, tačiau pasitaiko ir vyrų, kurie pasiduoda nepagrįstai baimei. Tokie žmonės sulaikę kvėpavimą klausosi gandų, pranešimų apie plėšimus, smurtą, lėktuvų katastrofas, žmogžudystes ir panašias baisenybes. Iš jų sužinai apie tai, kad nuolatinis dietų laikymasis gali sukelti astmą, o krepšinio žaidimas – mirtį nuo smūgio kamuoliu. Tokie žmonės kasdien aplinkinius šiurpina pasakojimais apie teroristus, žudikus maniakus. Po mėnesio bendravimo su tokiu žmogumi ims atrodyti, kad be smurto ir žmogžudysčių žemėje daugiau nieko ir nevyksta. Jei savyje atpažinote šį tipą – kuo greičiau keiskitės, nes niekas nenorės būti kartu su žmogumi, kuris visiems pasakoja vien apie nelaimes ir liūdesį. Niūrus požiūris į gyvenimą privers jūsų draugus nusigręžti.

REKLAMA
REKLAMA

3. Jūs – visažinis. Toks žmogus niekuomet neina pas gydytoją. Jis pats – vaikščiojanti medicinos enciklopedija. Jei jį pasikvietė pietauti, jis tuoj pradės mokyti šeimininkę geriausių receptų. Jei jis sužinos, kad kas nors išleido mėnesio algą gražiam bet brangiam daiktui, jis tuoj paaiškins, kur galima įsigyti geresnį, bet triskart pigesnį daiktą. Net jei jį sugaus meluojant, jis taip pakreips pokalbį, kad aplinkiniai pasijaus nejaukiai, apšmeižę tokį gerą žmogų. Jei savyje atpažinote "visažinį", nedelsiant keiskitės. Visuomet apie viską žinantis ir viską pasakojantis jūs tapsite tiesiog nepakenčiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Jūs nesugebate kontroliuoti savo elgesio. Griaunanti tokio žmogaus jėga pranoksta bet kokią bombą. Gėlės su vazonais, pieštukai, puodukai, dėžutės – viskas skraido po kambarį. Ko gero, tokiam žmogui vaikystėje niekas nesakė, jog pykčio protrūkių negalima išlieti viešoje vietoje. Arba atvirkščiai, taip jam kalbėjo per dažnai ir pasiekė atvirkščią rezultatą. Toks žmogus išsilieja ne kasdien, o kas valandą. Jis burba, plėšo popierius, jo akys laksto į šalis, o plaukai stojasi piestu. Jokie protingi įtikinėjimai jo nenuramina. Po pabendravimo su tokiu žmogumi norisi su savimi turėti antsnukį ir tramdomuosius marškinius ir juos panaudoti pagal paskirtį. Jei savyje pastebėjote šio tipo bruožų, kuo greičiau keiskitės, nes kitu atveju greitai jums nebebus prieš ką demonstruoti savo ekscentriško charakterio.

REKLAMA

5. Jūs per daug įkyrus. Toks žmogus mažai ką ryžtasi daryti: skristi lėktuvu, valgyti nežinomą maistą, plaukioti ar keliauti. Tačiau jis drąsiai kabinasi ant kiekvieno pasitaikiusio šalia, jei jam skauda galvą, pasimetė akiniai ar dar kas nors nutiko. Juo atsikratyti iš tikrųjų nelengva. Jis nori, kad jo pasirinktas žmogus ne tik viską apie jį žinotų, bet dar ir gyventų jo gyvenimą. Jis iki mažiausių smulkmenų nupasakoja savo dieną, pasakoja apie tai, ką ketina daryti rytoj, poryt. Norint apsisaugoti nuo tokio draugo, norisi persikelti gyventi į kitą vietą, ar, dar geriau, į kitą miestą, šalį ar net planetą. Jei jūs esate vienas iš "įkyruolių", kuo greičiau keiskitės. Yra ribos, kokią naštą galima užkrauti kitam žmogui. Perženkite jas – ir draugai išsilakstys.

REKLAMA

6. Jūs per daug kritiškai nusiteikęs. Toks žmogus abejoja visais. Jei jam padovanosite odines pirštines, jis ilgai jas apžiūrinės ir galiausiai paklaus: "Ar tai tikrai oda?". Kad ir kokioje vietoje sėdėtų kino salėje, visur jam blogai ir nieko nematyti. Jis visus nervina savo pasakojimais apie išgamą viršininką, kretinus bendradarbius, apie nieko neveikiančią vyriausybę. Jei jį pakviečią į restoraną, jis atidžiai išstudijuoja meniu, tačiau, kai jam atneša pageidautą patiekalą, jis taip jį iškritikuoja, kad aplinkiniams dingsta apetitas ir sugenda nuotaika. Vakarėlyje jis nesivaržydamas aptarinėja dalyvius, o save laiko esant aukščiau jų. Jei savyje atpažinote "kritiką", nedelsiant keiskitės. Jei ir toliau žmonėse matysite tik trūkumus, jie nebenorės su jumis bendrauti. Ir kam gi, jei jums vis tiek neįtiksi?

7. Jums trūksta jumoro jausmo. Tokiam žmogui juokas – mirtina nuodėmė. Jis sėdi abejingas tuomet, kai visi leipsta iš juoko. Maža to, jis prašo paaiškinti, iš ko visi taip ilgai kvatojosi. Kai kas nors bando jį prajuokinti, jis įsižeidžia ir išeina iš kambario. Su tokiu žmogumi bendrauti labai sunku. Jam dalyvaujant atmosfera visuomet įtempta, nes aplinkiniai bijo, jog gali jį įžeisit kokiu nors pokštu, o po to ilgai gali tekti atsiprašinėti ir jį įtikinėti, kad jis ne taip viską suprato. Jei savyje atpažinote šiuos bruožus, kuo greičiau keikitės. Pasistenkite į save žiūrėti su trupučiu ironijos ir jums neteks kankintis ir kankinti kitų savo nuobodumu. Jumoro jausmo turėjimas nereiškia svečių linksminimo. Tai savybė, padedanti atlaikyti gyvenimiškus sunkumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų