REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 m. gruodį buvo atliktas tarptautinis „QS Stars“ aukštojo mokslo kokybės auditas, kurio metu Vytauto Didžiojo universitetas gavo aukščiausius balus vertinant paramą studentams – stipendijas, paramą socialiai remtiniems ir neįgaliems studentams.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštojo mokslo kokybės auditą atliko QS, pasaulinis karjeros ir švietimo tinklas. Jo atstovai pažymėjo, kad VDU pilnavertiškai įvykdo trečiąją misiją, nes universitetas realiais veiksmais įrodo įsipareigojimus ir prisiimamas atsakomybes bendruomenei bei visuomenei.

REKLAMA

QS ataskaitoje pažymima, jog VDU yra lyderiaujanti aukštojo mokslo institucija tarptautiškumo plėtotėje. Universitetas buvo puikiai įvertintas už bendradarbiavimą su užsienio institucijomis vykdant tyrimus bei mainų programas, priimant atvykstančius užsienio studentus. Šis įvertinimas patvirtina, jog VDU vykdoma veikla yra pritaikoma atsižvelgiant į studentų mobilumo ir mokslinių tyrimų tarptautinimo poreikius.

Dėstymo kokybės kategorijoje VDU gavo maksimaliai teigiamus vertinimus už po baigimo studijas toliau tęsiančių absolventų skaičių bei fakulteto dėstytojų ir studentų skaičiaus santykį. Aukščiausias įvertinimas buvo skirtas ir už absolventų įsidarbinamumo rodiklius – iš visų VDU absolventų, beveik 100 proc. įsidarbina per 12 mėnesių nuo studijų baigimo. Įsidarbinamumo kriterijus parodo ne tik stiprų absolventų akademinį pasirengimą, bet ir gebėjimus veiksmingai dirbti komandose, valdyti projektus bei žmogiškuosius išteklius.

REKLAMA
REKLAMA

Infrastruktūros vertinime VDU gavo aukščiausius balus už universiteto informacinių technologijų ir bibliotekos išteklių prieinamumą. Ataskaitoje pažymima, kad VDU kompiuterių ir kitos kompiuterinės įrangos skaičius, aprūpinimas bevieliu internetu visoje universiteto teritorijoje ir naujausios literatūros ištekliai bibliotekoje maksimaliai atitinka studentų poreikius.

„QS Stars“ aukštojo mokslo kokybės audite svarbus dėmesys skiriamas universiteto bendruomeniškumui – atsakomybei už reikšmingą veiklą savo vietinėse, regiono bendruomenėse bei indėliui nacionaliniu mastu. VDU gavo aukščiausius balus už regioninį žmogiškojo kapitalo bei aplinkosauginių projektų vystymą.

QS yra pasaulinis karjeros ir švietimo tinklas, organizuojantis didžiausius verslo švietimo renginius pasaulyje. Jo padaliniai yra įsikūrę Londone, Paryžiuje, Singapūre, Šanchajuje, Bostone, Vašingtone, Johanesburge ir Alikantėje. Projektas „QS World MBA Tour“ apsilanko 70 miestų 39 pasaulio šalyse ir suteikia galimybę daugiau nei 50 tūkst. ambicingų MBA kandidatų iš arti susipažinti su aukščiausio lygio verslo mokyklomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų