REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvoje prasideda jau tradicija tampantis dailyraščio konkursas „Rašom!“. Trečius metus iš eilės vykstančiame konkurse bus išrinkti ir apdovanoti skirtingose amžiaus grupėse geriausiai pasirodę dailiausio rašto savininkai. Renginį organizuoja Lietuvių kalbos institutas, bendrovė „Biuro pasaulis“ bei Iniciatyvinė pedagogų grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurse, kaip ir praėjusiais metais, gali dalyvauti visi Lietuvos ir užsienio gyventojai. Dalyviai varžysis trijose amžiaus grupėse: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai ir suaugusieji. Jie plunksnakočiu mėlynu rašalu turės perrašyti organizatorių parinktus tekstus, kurie yra paskelbti Lietuvių kalbos instituto ir „Biuro pasaulio“ tinklalapiuose (www.lki.lt ir http://www.biuropasaulis.lt).

REKLAMA

Perrašytus tekstus konkurso dalyviai iki vasario 8 d. turės išsiųsti paštu vertinimo komisijai arba pristatyti adresu: Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, P. Vileišio g. 5, LT-10308 Vilnius, Lietuva.

Vasario 15 d. kiekvienoje grupėje bus išrinkta po 10 dailiausiai rašiusiųjų, kurie pateks į antrąjį konkurso etapą.

Komisija, vertindama darbus, atsižvelgs į teksto išsidėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką bei taisyklingumą. Organizatoriai įspėja – darbai su kalbos klaidomis nebus vertinami.

REKLAMA
REKLAMA

Dailyraščio konkurso finalas vyks Vilniuje, kovo pradžioje. Anot konkurso iniciatoriaus Artūro Tumino, bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinio direktoriaus, šiuo konkursu norima reabilituoti rašymą ranka ir ugdyti dailaus rašymo įgūdžius. „Šiais laikais vis dažniau baltą popieriaus lapą mums atstoja kompiuterio ar išmaniojo telefono ekranas. Iš daugelio pažįstamų teko išgirsti liūdnus prisipažinimus, kad nebemokame gražiai rašyti ir kad rašyti ranka tampa vis didesnis iššūkis. Rengdami šį konkursą norime ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, paskatinti į ranką dažniau paimti plunksnakotį“, – teigia A. Tuminas.

Užpraeitais metais savo darbus pirmajam konkurso turui atsiuntė daugiau kaip 11 300 šalies ir užsienio gyventojų. Konkurse dalyvavo tik moterys, vyriausiajai buvo 83 metai. 2012 m. konkurse dalyvavo daugiau kaip 8 400 šalies ir užsienio gyventojų. Pernai savo amžiaus grupėse nugalėtojais tapo Marijampolės mokyklos-darželio „Žiburėlis“ auklėtinė Viktorija Batvinaitė, Kauno ,,Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos mokinė Ramunė Stabingytė bei kaunietis Arūnas Vinciūnas. Apdovanojimas už originaliausią darbą skirtas kaunietei Rasmai Raudonienei – ji tekstą perrašė ir aukštyn kojomis, ir pasinaudojo veidrodiniu principu bei papuošė jį karpiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų