REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šveicarijos mieste Ciuriche šiandien vyko iškilminga FIFA „Ballon d‘Or 2012“ ceremonija, kurioje buvo paskelbtas geriausias praėjusių metų futbolininkas. Juo ketvirtą kartą iš eilės tapo argentinietis Lionelis Messi.

REKLAMA
REKLAMA

„Barcelona“ klubo puolėjas aplenkė savo komandos draugą Andresą Iniesta ir Madrido „Real“ žvaigždę Cristiano Ronaldo.

REKLAMA

25 metų L.Messi per 2012 metus įmušė net 91 įvartį ir pagerino pasaulio rezultatyvumo rekordą, taigi jo triumfo „Auksinio kamuolio“ rinkimuose ir buvo tikimasi.

Laimėdamas ketvirtą „Auksinį kamuolį“, L.Messi pagerino ir dar vieną rekordą. Argentinietis aplenkė legendinį prancūzą ir UEFA prezidentą Michelį Platinį, kuris „Ballon d‘Or“ titulą laimėjo tris kartus iš eilės: 1983, 1984 ir 1985 metais.

C.Ronaldo „Auksinį kamuolį“ yra laimėjęs 2008 metais, o A.Iniesta šio apdovanojimo dar nėra laimėjęs.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien taip pat buvo išrinkti geriausi treneriai. 2012 metų geriausio moterų komandos trenerio titulas atiteko Pia Sundhage, kuri treniravo JAV moterų rinktinę. Jis aplenkė Prancūzijos moterų rinktinės trenerį Bruno Bini ir Japonijos moterų rinktinės trenerį Norio Sasaki.

Tuo metu 2012 metų geriausio vyrų komandos trenerio titulas atiteko Ispanijos rinktinės treneriui Vicente‘ui Del Bosque. Jis aplenkė buvusį „Barcelona“ strategą Pepą Guardiolą ir Madrido „Real“ trenerį Jose Mourinho.

Be „Ballon d‘Or“ laimėtojo buvo išrinkta ir geriausia 2012 metų moterų futbolininkė. Ja tapo JAV rinktinės puolėja Abby Wambach.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien buvo išrinktas ir geriausias 2012 metų vienuoliktukas. Visi šio vienuoliktuko žaidėjai rungtyniauja Ispanijoje. Dešimt šio vienuoliktuko futbolininkų žaidžia arba „Barcelona“, arba Madrido „Real“ klube, tik vienintelis Madrido „Atletico“ puolėjas Radamelis Falcao sugebėjo įsibrauti tarp Madrido ir Barselonos futbolininkų.

FIFPro XI (4-3-3):

Vartininkas: Ikeras Casillasas (Madrido „Real“)

Gynėjas: Dani Alvesas („Barcelona“)

Gynėjas: Marcelo (Madrido „Real“)

Gynėjas: Gerardas Pique („Barcelona“)

Gynėjas: Sergio Ramosas (Madrido „Real“)

Saugas: Xabi Alonso (Madrido „Real“)

Saugas: Xavi Hernandezas („Barcelona“)

Saugas: Andresas Iniesta („Barcelona“)

Puolėjas: Lionelis Messi („Barcelona“)

Puolėjas: Radamelis Falcao (Madrido „Atletico“)

Puolėjas: Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“)

 

Prieš paskelbiant „Ballon d‘Or“ laimėtoją buvo išrinktas ir gražiausias metų įvartis. Dėl kitaip vadinamo „FIFA Puškaso apdovanojimo“ varžėsi Radamelis Falcao, „Santos“ puolėjas Neymaras ir Stambulo „Fenerbahce“ saugas Miroslavas Stochas. Šį apdovanojimą laimėjo ir gražiausią metų įvartį pelnė M.Stochas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų