REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po Londono olimpiados įkurtas labdaros ir paramos fondas „Sporto ateitis“ kelią įspūdingą tikslą – per vienerius metus surinkti milijoną litų ir padėti siekti sporto aukštumų tūkstančiui vaikų iš socialiai remtinų šeimų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas žingsnis jau žengtas – pirmadienį Vilniuje pasirašyta sutartis, pagal kurią fondas skirs po 1000 litų paramą trims Vilniaus dvikovės sporto šakų mokyklos auklėtiniams, graikų-romėnų imtynių atstovams Valdui Platkovskiui, Arsenijui Rybakovui (dalijasi skiriamą stipendiją su broliu) ir Arvydui Petrauskui. Jiems skirtos lėšos treniruočių veiklai, sportinio inventoriaus ar kelionių į turnyrus finansavimui.

REKLAMA

„Socialiai remtini vaikai ne visada turi galimybes sportuoti, todėl man apsispręsti prisidėti prie šio fondo veiklos nebuvo sunku, – komentavo „Sporto ateitis“ ambasadoriumi tapęs dukart olimpinis ir dukart pasaulio disko metimo čempionas Virgilijus Alekna.

Tituluočiausias Lietuvos lengvaatletis tvirtino, kad ne tik ieškos potencialių rėmėjų, bet ir kvies daugiau garsių mūsų šalies sportininkų prisidėti prie šios iniciatyvos. Mokyklos direktorė Stasė Spetylienė pastebėjo, kad iš 500 mokyklos auklėtinių 50 yra socialiai remtini.

REKLAMA
REKLAMA

„Jiems sunkiausia, nes į turnyrus išvažiuoti neturi lėšų, o jei nevažiuoji į varžybas, netobulėji, - kalbėjo imtynių treneris Vladimiras Audickas. Anot jo, visi fondo remiami vaikai labai noriai lanko treniruotes, stengiasi tobulėti: „Jiems tai – didelė motyvacija“.

"Sporto ateities" fondo valdybos pirmininkė Kristina Plisienė tvirtino, kad fondas pirmiausiai skiria lėšų toms sporto šakoms, kurios sulaukia mažiausiai valstybės paramos ir dotacijų. „Po metų sporto mokykla fondui pateiks ataskaitą, kaip buvo panaudoti pinigai, kokie jaunųjų auklėtinių pasiekimai tiek mokykloje, tiek sporto salėje“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sporto ateities fondas įsteigtas prieš pat Londono olimpines žaidynes, o pirmosios lėšos surinktos per labdaringą golfo turnyrą. Idėja suteikti socialiai remtiniems Lietuvos vaikams galimybę nemokamai sportuoti kilo vienam iš „Bernotas ir Dominas GLIMSTEDT“ partnerių, Egidijui Bernotui.

Daugiau informacijos: saf.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų