REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemos ralio žiūrovai yra vienas iš maloniausių Lietuvos sporto renginių paradoksų. Dešimtys tūkstančių įvairiausio amžiaus žmonių iš įvairiausių veiklos sričių, nepaisydami žiemiškų orų – sniego ir neretai penkiolika laipsnių žemiau nulio nukrentančios temperatūros, keliauja iš atokiausių Lietuvos kampelių į Utenos regioną stebėti greičiausios žiemos šventės. Nors atrodytų neįtikėtina, tačiau tai vyksta iš tiesų, kuo norint įsitikinti, būtina apsilankyti ir gyvai pamatyti „Halls Winter Rally“.

REKLAMA
REKLAMA

Milžiniški žiūrovų kiekiai yra nemažas iššūkis ne tik paslaugų žiūrovų zonose organizavimui, bet ir saugumo užtikrinimui. Nors absoliuti dauguma ralio žiūrovų elgiasi atsakingai, tačiau atsiranda ir tokių, kurie pernelyg įsijautę į šventinį šurmulį gali atsidurti pavojingose greičio ruožų vietose.

REKLAMA

Pasak ralio direktoriaus Ramūno Kliunkos, nors renginio sauga yra nemažas iššūkis, tačiau nuo 2007-ųjų Lietuvos žiūrovai gerokai pasistūmėjo atsakingumo prasme.

„Žiemos ralyje ypatingai svarbus uždavinys yra puikiai organizuota greičio ruožų sauga. Suprantama, kad kiekvienam žiūrovui neįmanoma pastatyti saugos pareigūno, o organizatoriaus disponuojami resursai nėra begaliniai. Todėl būtinas kolektyvinis atsakingumo jausmas, kuomet atsargumas, o ne beprasmė rizika yra savybė, kuria verta didžiuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Žvelgiant į automobilių ralio etapus pasaulyje, pastebime tendenciją, jog ten dirba gerokai mažiau trasos saugos pareigūnų, skirtų šimtui žiūrovų. Iki šiol esame sėkmingai suorganizavę jau penkis žiemos ralius. Džiaugiamės, jog lietuviai nors ir lėtai, tačiau užtikrintai juda vakarietiškos ralio stebėjimo kultūros link“, – teigė ralio direktorius Ramūnas Kliunka.

Įvardindamas konkrečias progreso sritis, R. Kliunka, kaip svarbiausią iš jų paminėjo, jog žiūrovai stebėti ralio renkasi organizatoriaus nurodytose žiūrovų zonose. Anot ralio direktoriaus, taip jie ne tik pasirenka saugiausią ir patogiausią vietą stebėjimui, tačiau ir gali pasinaudoti įrengta infrastruktūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebėdami ralį čia, žiūrovai elgiasi kur kas atsakingiau, nei prieš kelerius metus. Pastaruoju metu beveik netenka rasti suplėšytų saugos juostų, o žiūrovai pereina trasą tik įsitikinę, kad tai atlikti yra saugu. Labiausiai džiugina tai, jog atsiranda ir sudrausminančiųjų kitus žiūrovus.

Greičiausia žiemos švente tituluojamas „Halls Winter Rally 2013“ įvyks sausio 26 dieną, šeštadienį, Utenos apylinkėse. Žiemos ralis bus pirmasis Lietuvos ir Šiaurės Europos zonos ralio čempionatų bei pirmasis Baltijos žiemos ralio taurės etapas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų