REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministrui užsiminus, kad jau nuo gegužės statutiniams pareigūnams galėtų kilti atlyginimai, Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad tai galima padaryti tik Vidaus reikalų ministerijos viduje atitinkamai perskirstant tam tikrų programų asignavimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Kiek žinau, tai yra ministro idėja, jisai turėjo susitikimą su tam tikrais statutiniais darbuotojais. Galimybė yra viena: peržiūrėti asignavimus programų lygiu, o asignavimų valdytojas yra Vidaus reikalų ministerija", - pirmadienį žurnalistams sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

A. Butkevičius priminė Finansinės drausmės įstatymą, neleidžiantį didinti valstybės išlaidų arba leidžiantį jas didinti tik tam tikru procentiniu dydžiu.

"Šiuo metu kol kas niekas nesiruošia kitos tvarkos numatyti ir keisti artimiausiu metu. Čia galimybės yra tokios, kokias leidžia Fiskalinės drausmės įstatymas", - komentavo Vyriausybės vadovas.

Komentuodamas vidaus reikalų ministro teiginius, kuriuose pareigūnų atlyginimų didėjimą jis sieja nuo sausio padidėjusiu minimaliu mėnesiniu atlyginimu (MMA), A. Butkevičius sakė manąs, kad, kai kuriems statutiniams pareigūnams pakėlus MMA, jų algos ir taip padidės.

REKLAMA
REKLAMA

"Dar kartą pasikartosiu: pagal Fiskalinės drausmės įstatymą ir turint viršplaninių pajamų mes negalime jų nukreipti išlaidų didėjimui. Mes galime, ir tą padarė šita Vyriausybė, 2013 m. padidinti išlaidas, lyginant su pernai, 1,2 proc.", - aiškino Premjeras.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas užsiminė, kad pareigūnai nuo gegužės gali tikėtis atlyginimų kilimo 8-12 proc.

Teisėsaugos pareigūnai jau seniai teigia esą nepatenkinti valstybės požiūriu į juos, skundžiasi nepakankamu visos teisėsaugos sistemos finansavimu ir prašo, kad šis būtų grąžintas į 2008 m. lygį. Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo skaičiavimu, tam visai teisėsaugos sistemai turėtų būti skirta 400 mln. litų daugiau negu pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų