REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 17.50) 

REKLAMA

„Lietuvos krepšinio federacija apie generalinio sekretoriaus M. Balčiūno sulaikymą sužinojo tik iš Panevėžio apygardos prokuratūros pranešimo spaudai. Su M. Balčiūnu šiandien nebendravo nė vienas LKF darbuotojas, todėl apie sulaikymą ir kitas aplinkybes neturime jokių žinių. Atitinkamai, negalime nieko pasakyti ir apie generaliniam sekretoriui pateiktus įtarimus.“

REKLAMA
REKLAMA

------------

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešbučio "Romantic" rekonstrukcijos Panevėžyje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnams ir Panevėžio apygardos prokurorams atliekant ikiteisminį tyrimą aiškėja, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galimai buvo parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės pinigus rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės "Via Unica" viešbutį "Romantic".

REKLAMA

Siekiant atskleisti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas pirmadienį sulaikyti keletas įtariamųjų, tarp jų - Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius, taip pat įtariamuoju apklaustas Panevėžio miesto meras.

Anot STT pranešimo, 2010 metais tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo ir krepšinio populiarinimo bei plėtros Panevėžio mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo.

Įtariama, kad iš anksto buvo žinoma, jog ši sutartis nebus tinkamai vykdoma, o išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos. Sutarties vertė siekė per 2 milijonus litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų