REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nepretenduojantis į prizines vietas, tačiau ne ką mažiau už varžybų favoritus žiniasklaidos dėmesio sulaukianti 2013 m. Dakaro ralyje yra „Race2Recovery“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Ją sudaro daugiausiai sužeisti britų kareiviai, kurie dykumų ralyje varžosi keturiais „Land Rover Defender“ pagrindu kompanijos „Bowler“ sukonstruotais „Wildcat“ visureigiais. Kaip ir priklauso komandai, juos lydi aptarnaujančio personalo darbuotojai, kurie važiuoja dviem 8x8 tipo sunkvežimiais ir dviem „Land Rover Discovery“ visureigiais.

REKLAMA

„Race2Recovery“ varžysis visoje 8500 km ilgio trasoje, o komandos tikslas ne tik pasiekti finišą, bet ir įkvėpti žmonės, kurie serga, buvo sužeisti ar susiduria su kitokiomis problemomis. Komandos nariai, daliai kurių dalyvauti lenktynėse nesutrukdė ir kojų protezai taip pat rinks lėšas „Tedworth House“ reabilitacijos centrui, kuriame visi ištekliai skiriami tam, kad sužeisti kariškiai atsigautų ir grįžtų į visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo „Race2Recovery“ vadovas, puskarininkis Andrew Tayloras, galimybė matyti kaip ši komanda per tokį trumpą laiką augo ir progresavo suteikia suteikia pasididžiavimo jausmą. „Garbė dirbti greta kiekvieno iš komandos narių, ar tai būtų sužeisti kareiviai ar civiliai savanoriai“, - kalbėjo jis.

Kariškių ryžtą patvirtina faktas, kad po pirmųjų dviejų greičio ruožų lenktynes tęsia trys iš keturių ekipažų. Iš jų aukščiausią vietą automobilių įskaitoje užima Benjamino Gotto ir Marko Zambono ekipažas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų