REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į pirmadienį, apie 2 val., Klaipėdoje, H. Manto gatvėje, buvo sustabdytas Lietuvos kariuomenės Karo policijos pareigūno I. D. vairuojamas automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Patruliams kilo įtarimų, kad vairuotojas gali būti neblaivus. Paaiškėjo, kad ne tarnybos metu neuniformuotas pareigūnas iš tikro sėdo prie vairo apsvaigęs. Vyro kraujyje rasta 1,68 promilės alkoholio.

REKLAMA

Bet vienu kelių eismo taisyklių pažeidimu I. D. nutarė neapsiriboti. Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už automobilio vairavimą išgėrus, kariškis pareigūnui ir dviem pareigūnėms pasiūlė 10 tūkst. litų kyšį.

(Papildyta 11.55 val.)

Laikinai Karo policijos vado pareigas einantis majoras Laimas Baliūnas:

„Karys tarnauja nuo 2008 m. Jis visada buvo charakterizuojamas labai gerai arba gerai. Jokių nuobaudų neturėjo. O už dalyvavimą tarptautinėje operacijoje gavo medalį. Dirbo Klaipėdos įguloje.

REKLAMA
REKLAMA

Vairavimas išgėrus nėra toleruojamas, todėl, kaip įprasta, pradėtas tarnybinis patikrinimas. Kariškis bus įvertintas. Pagal drausmės statutą pasitvirtinus įtarimams jis bus atleistas.

Visiškai nesvarbu, kad buvo ne tarnybos metu. Kariuomenė labai griežtai žiūri į tokius dalykus. Galiu pabrėžti, kad jei kariškis buvo atleistas, tai jis atgal į kariuomenę nebepapuls.“

Kyšininkų nemažėja

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius pasakojo, kad didesnio kaip 10 tūkst. litų kyšio jis nepamena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo prieš keletą metų atvejis, kai siūlytas kyšis įvairia valiuta. Gal tada viską pervertus į litus būtų susidariusi panaši suma, bet konkrečiau nieko negaliu pasakyti“, – teigė G. Aliksandravičius.

Balsas.lt pašnekovas teigė, kad visi nori, jog duodančių ir imančių kyšius būtų mažiau, o galiausiai ir visai išnyktų: „Visi supranta, kad kyšio davimas ar paėmimas sukelia daug neigiamų pasekmių. Pareigūnas tokiu atveju yra priverstas palikti tarnybą. Duodantys kyšius susimoka baudas. Bet siūlančių kyšį žmonių nemažėja.“

REKLAMA

G. Aliksandravičius nesitiki, kad artimiausiu metu situacija pagerės: „Įsišaknijo bendras neigiamas reiškinys visuomenėje. Apklausos rodo, kad 60–70 proc. žmonių yra pasiryžę duoti kyšį, kad būtų išspręsta problema. Tokie skaičiai labai iškalbingi. Bet tai nereiškia, kad su tuo nereikia kovoti.“

Ar kada nors bandėte papirkti kelių policininkus?
Prašome pasirinkti atsakymą!
Taip, pavyko susitarti
Taip, bet nepaėmė
Ne, nes neturėjau pinigų
Ne, susimokėjau baudą
Ne, net neturėjau tokios minties
BALSUOTI
REZULTATAI
Ar kada nors bandėte papirkti kelių policininkus?
Taip, pavyko susitarti
50.4%
Taip, bet nepaėmė
3.5%
Ne, nes neturėjau pinigų
1.8%
Ne, susimokėjau baudą
14.2%
Ne, net neturėjau tokios minties
30.1%
Balsavo: 123

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų