REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Potvynio apimtoje Pagėgių savivaldybėje ketinama skelbti ekstremalią padėtį. Dėl to pirmadienį turėtų apsispręsti Ekstremalių situacijų komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius Vaidas Bendaravičius sako, kad teritorijoje vandens lygis vėl ima kilti, o padėtį ypač gali pabloginti šąlantis oras, nes gali užšalti kelius apsėmęs vanduo.

REKLAMA

„Pats baisiausias dalykas bus, jeigu pradės šalti. Manau, kad šiandien turėsime skelbti ekstremalią situaciją, nes nežinome, kas bus toliau“, – LRT radijui pirmadienio rytą teigė V. Bendaravičius.

Jis taip pat pranešė, kad netrukus bus pradėti teikti maisto produktai ar medikamentai – tai, ko reikia Pagėgių savivaldybės gyventojams.

Tuo metu Šilutės rajone vanduo kiek atslūgo ir šiuo metu siekia apie 55 cm.

Vidaus reikalų ministerija žada patvirtinti ir pateikti Vyriausybei 11 punktų priemonių planą, skirtą pažaboti potvyniui pamaryje bei padėti vietos gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Pagėgiuose paskelbta ekstremali situacija

Pagėgių savivaldybėje, kur vanduo jau apsėmęs beveik 15 tūkst. hektarų teritorijos, pirmadienį paskelbta ekstremali situacija, Eltai patvirtino Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis.

Pasak mero, ekstremali situacija paskelbta dėl didėjančios ledų sangrūdos bei šąlančio potvynio vandens.

"Būklė yra stabili, bet vanduo pradėjo užšalti, praėjo nemažai laiko, pasibaigė žmonių atsargos, žmonės prašo ir maisto atvežti, ir kitko. Mes su guminėmis valtimis rizikuoti nebegalime, jau reikia karinės pajėgos, kad galėtume atvežti vandens, maisto", - sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, jeigu šals dar labiau, nepadės ir karinė technika, o "gyventojus bebus galima pasiekti su sraigtasparniais". V. Komskis patvirtino, kad savivaldybė prašys kariuomenės pagalbos, tikimasi, kad atvyks viena ar dvi amfibijos.

Ekstremalios situacijos metu sustiprintai budi visos specialiosios tarnybos.

Pasak mero, vandens lygis pastarosiomis dienomis Pagėgių savivaldybėje smuko, o pirmadienį vėl pradėjo kilti.

Šiuo metu Pagėgių savivaldybės teritorijoje apsemta apie 14,7 tūkst. ha ploto, atskirti 9 kaimai. Iš viso apsemtos 22 sodybos su 72 gyventojais. Užlieta 89,12 kilometro kelių.

REKLAMA

Šilutės rajone apsemti 24 kaimai, 55 sodybos, kuriose gyvena 156 žmonės. Iš viso apsemta 15 tūkst. hektarų teritorijos ir 73 kilometrai kelių.

"Reikšmingų pokyčių nėra. Kelyje Šilutė-Rusnė vanduo truputį pradėjo kilti ir siekia 55 centimetrus", - informavo Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

Gyventojai keliami keturiais vilkikais.

Šilutės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai talkina turima amfibija.

Šilutės rajone dėl potvynio ekstremali situacija paskelbta ketvirtadienį.

 

LRT ir ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų