REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pažadai penktokams nupirkti planšetinius kompiuterius šįmet greičiausiai jau taps realybe, praneša „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šis valdininkų užmojis pedagogams vis dar kelia abejonių. Modernių planšetinių kompiuterių (iPad) šalies penktokai tikėjosi sulaukti dar praėjusį rudenį. Mokyklų vadovai neoficialiai užsimena, kad projektas vėluoja, nes stringa viešojo pirkimo konkursas. Tačiau, valdininkų tikinimu, kompiuteriai mokyklas turėtų pasiekti jau šį pavasarį. LŽ kalbinti mokyklų vadovai, pedagogai apie planuojamus penktokams pirkti planšetinius kompiuterius kol kas vieningos nuomonės neturi. Vienose mokyklose laukiama greičiau išbandyti šią naujovę, kitur abejonių ir nerimo kelia brangiai kainuojančių kompiuterių priežiūra ir apsauga, atsakomybė bei elektroninių mokymo programų pasirinkimas.

Moksleiviams ir mokytojams skirtus planšetinius kompiuterius, programinę ir bevielio tinklo įrangą mokykloms perka Švietimo aprūpinimo centras (ŠAC). Pasak jo vadovo Tautvydo Salio, šiuo metu dar tebevyksta viešojo pirkimo konkursas kompiuteriams įsigyti. Iš viso planuojama nupirkti ir išdalyti mokykloms apie 5 tūkst. planšetinių kompiuterių, jais ketinama aprūpinti apie 75 šalies mokyklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų