REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviratininkas iš Vokietijos Thomas Großerichter paskutinę 2012 metų dieną Berlyne, prie Brandenburgo vartų baigė savo įspūdingą kelionę. Jis su dviračiu aplink žemę apvažiavo per 105 dienas, vieną valandą ir 44 minutes. Jo rekordą patvirtino" Guinness" knygos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Per tris mėnesius 27 metų ekstremalas įvairiausiu oru kasdien vidutiniškai nuvažiuodavo 305 kilometrus. Kelionę Thomas pradėjo savo gimtadienio dieną - rugsėjo 17-ąją.

REKLAMA

T. Großerichter ir jo komanda kelionę pradėjo Europoje, Moldovoje. Po to jis dviračiu važiavo Tailande, Malaizijoje, Australijoje, Naujoje Zelandijoje, JAV, Meksikoje ir Pietų Amerikoje - Peru, Čilėje.

Į Europą vokietis persikėlė į Portugaliją. Po to važiavo į Ispaniją, Prancūziją iš kur jo laukia paskutinysis kelionės etapas - Vokietijos sostinė.

Thomas - pirmasis pasaulyje žmogus, kuris siekdamas „Guinness" rekordo dviračiu pervažiavo Andus, Pietų Amerikoje. Paskutinis sustojimas siekiant rekordo buvo Herbernas - gimtasis vokiečio miestas netoli Miunsterio.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso T. Großerichter su dviračiu nuvažiavo beveik 29 tūkstančius kilometrų. Jį lydėjo pagalbininkų komanda su atsarginėmis dalimis, palapinėmis ir kitomis būtiniausiomis priemonėmis.

Portugalijos sostinėje Lisabonoje Thomas buvo priverstas sustoti, nes jau negalėjo judinti kojų. Tačiau per dvi dienas padedamas fizioterapeuto, jis tęsė kelionę.

Thomas su dviračiu važiavo pagal naujas „Guinness" rekordų knygos taisykles: dabar skaičiuojamas laikas ne tik, kai ekstremalas praleidžia laiką važiuodamas dviračiu.

Pagal taisykles žmogus privalo pabuvoti kardinaliai skirtinguose kontinentuose, jo kelionė gali vykti nuo Rytų iki Vakarų arba iš Vakarų į Rytų pusę. Kaip kardinaliai skirtingus taškus vokietis pasirinko Ispaniją ir N.Zelandiją.

Leidžiama pasinaudoti lėktuvu, skirtingose šalyse reikia fotografijų, kelionės eiga turi būti fiksuojama. Iš viso reikia dviračiu nuvažiuoti 18 tūkstančių mylių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų