REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai sausio 2-osios popietę aplankę sodybą Joniškio rajone, Daunoriškės kaime, rado beveik 400 litrų žymėto dyzelino.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio pastate įrengtame garaže buvo devynios plastikinės talpyklos po 20 litrų ir viena metalinė 200 litrų talpykla su žymėtu (žalios spalvos) dyzelinu.

REKLAMA

Dėl šio incidento Joniškio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, rastasis kuras paimtas.

Kuro savininkas, 21 metų Daunoriškės kaimo gyventojas, nepateikė duomenų apie tai, kad turi leidimą naudoti žymėtą kurą. Jis paaiškino degalus pirkęs iš nepažįstamo asmens praėjusių metų vasarą ir juos laikęs savo reikmėms.

Policija įspėja, kad žymėto kuro, kuriam taikomos akcizų lengvatos, įsigijimas, naudojimas, laikymas, pardavimas ar kitoks jo perdavimas pažeidžiant teisės aktų nustatytą tvarką gresia bauda fiziniams asmenims nuo vieno iki dviejų tūkstančių litų, įmonių vadovams ar jų įgaliotiems asmenims nuo trijų iki penkių tūkstančių litų.

Už pakartotinį pažeidimą numatyta bauda nuo dviejų iki keturių tūkstančių litų, o įmonių vadovams ar jų įgaliotiems asmenims – nuo penkių iki dešimties tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų