REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Monika GRUNDAITĖ

Dėl netvarkingų ir netinkamai eksploatuojamų šildymo įrenginių kyla kone pusė visų gaisrų. Dėl šios priežasties jau šį šildymo sezoną rajone degė 10 pastatų.

REKLAMA
REKLAMA

Prasidėjus šildymui, padaugėja gaisrų

Per praėjusius metus Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai gesinti gaisrų vyko 164 kartus.

REKLAMA

Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams kasmet nerimą kelia prasidėjęs šildymo sezonas – jo metu padaugėja gaisrų, kylančių dėl netvarkingų dūmtraukių ir krosnių bei netinkamo jų eksploatavomo. Dėl šios priežasties degė pastatų ir paskutinėmis 2012-ųjų dienomis.

Šio šildymo sezono metu ugniagesiai buvo 7 kartus kviesti, kai kilo grėsmė kilti gaisrui užsidegus suodžiams kamine.

Praėjusiais metais gaisruose vienas žmogus žuvo ir vienas buvo traumuotas.

Statistiniais duomenimis, tragiškai pasibaigusiuose gaisruose apie 70 procentų žmonių žūsta dėl neatsargaus rūkymo lovoje bei būdami neblaivūs.

REKLAMA
REKLAMA

Hidrantai turi būti prieinami

Pagrindinė kovos priemonė su ugnimi yra vanduo, todėl užstatytose teritorijose, kur nėra atvirų vandens šaltinių, vandentiekio trasose įrengiami hidrantai. Tai įrenginiai esantys metaliniais dangčiais uždengtuose šulinėliuose, kuriuos atidengus, esant reikalui, pajungiama gaisrinė technika ir tiekiamas vanduo į gaisravietę.

„Šie šulinėliai gali būti ant važiuojamosios kelio dalies, šaligatvio ar žaliosios vejos. Pasitaiko atvejų, kai šulinėliai užstatomi automobiliais, ant stovų esančios informacinės lentelės gilią žiemą užkasamos ar užstumdomos sniegu. Tai labai apsunkina ugniagesių darbą, gaištamas brangus laikas“, – sakė Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Donatas Stakvilevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuvalyti šulinėlius bei atkasti užsnigtas informacines lenteles, gatves ir kiemus valančių tarnybų prašyta ir vykusiame Ekstremalių situacijų valdymo centro posėdyje.

Tuo pasirūpinti pažadėjo Radviliškio miesto seniūnas Leonas Grigaliūnas. Pasak seniūno, seniūnijai turėtų būti pateiktos schemos su pažymėtomis hidrantų vietomis, tuomet miesto teritorijas prižiūrintys jų darbuotojai nuvalytų reikiamas vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų